Daniel Dominković promovirao novu zbirku pjesama “Čekajući proljeće”

Prije dvije godine počeo je pisati za najmlađu, najzahtjevniju i najiskreniju čitateljsku publiku čiji je svijet „obojio u šareno“, i potaknut njihovom ali i pozitivnom reakcijom ostalih čitatelja, Daniel Dominković objavio je novu zbirku pjesama za djecu „Čekajući proljeće“.

Svoju drugu knjigu Daniel je sinoć i predstavio javnosti na promociji u Tolisi, pred oko 150 posjetitelja, među kojima je bilo i dosta djece. Iznimno dobra posjećenost pokazuje koliko je Daniel popularan među čitateljima, a potvrdili su to i profesori Antonia Mijatović i Jozo Jezerčić, koji su sa stručnog i osobnog aspekta, govorili o Danielovom novom uratku.

Inspiraciju za pisanje dječjih pjesama Daniel je, kaže, ponajprije našao u svojoj djeci, koja su sa zanimanjem čitali ono što je pisao, i potaknut njihovom odličnom reakcijom i znatiželjom odlučio se na javno objavljivanje. I nije pogriješio, jer samo pozitivne reakcije prate njihovo izdanje,. od one najmlađe čitateljske publike u vrtićima, s kojima se Daniel družio prošloga ljeta, do njihovih roditelja i struke. I ova, kao i prethodna zbirka, zapravo su obiteljski projekt, jer su ilustracije u knjizi rad Danielove djece, nećaka, sestre i supruge koja je, kako je rekao Daniel, najzaslužnija što je ovaj projekt ugledao svjetlo dana.

Sjajnom voditeljskom ulogom i recitacijom, te glazbenom pratnjom, najmlađi su oduševili publiku na predstavljanju knjige, koju je autor sa zadovoljstvom i osobno potpisao svima koji su je željeli imati u svojoj osobnoj knjižnici. Pjesme u ovoj zbirci, njih ukupno 67, među kojima je i nekoliko autobiografskih, tematski se poklapaju s prošlom zbirkom „Obojeno u šareno“, što je i svojevrsni njen nastavak.

Ovaj umjetnik riječi, kako je u recenziji pjesnike opisao dr.sc. Zvonko Benković svojim pjesmama postiže da djeca kroz rimu, lagani ritam, kratak i lako pamtljiv tekst, nauče nešto o svijetu koji ih okružuje te da se kroz pjesmice još više zainteresiraju za prirodu, društvo, dječje igre, školu, ekologiju, zdravlje i lijepo ponašanje. „I ne treba misliti da je ova zbirka pjesama namijenjena isključivo djeci.

Ona će svakako nasmijati, možda podučiti, i odrasle, a jedan od zaključaka koji bi mogli izvući iz ovih pjesama mogao bi biti i taj da je lakše biti odrastao i razumjeti djecu nego biti dijete i razumjeti odrasle“, napisao je recenzent Marko Matolić.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće