DAN OTVORENIH VRATA U VOJARNI SINOVI POSAVINE U BUKOVOJ GREDI

DAN OTVORENIH VRATA U VOJARNI SINOVI POSAVINE U BUKOVOJ GREDI

U povodu obilježavanja 1. prosinca Dana Oružanih snaga BiH danas je na lokaciji 3. pješačke bojne, 6. pješačke brigade u vojarni Sinovi Posavine u Bukovoj Gredi, upriličen „Dan otvorenih vrata“.

Od zapovjednika 3. pb/6 pbr OS BiH bojnika Ilje Oršolića doznali smo kako je na Dan otvorenih vrata pristiglo blizu 200 učenika osmih i devetih razreda iz ŽP, s njihovim nastavnicima i ravnateljima iz šest osnovnih škola, osim iz OŠ  Orašje, te predstavnici civilnih institucija.

Pozdravne riječi, u ime zapovjednika i svih djelatnika kao i svoje osobno, uputio je bojnik Anto Divković, visoki časnik 3. pješačke bojne, te zahvalio na dosad najbrojnijoj posjeti ovome događaju. U vrlo ugodnoj i srdačnoj atmosferi i na visoko profesionalan način, djelatnici 3. pješačke bojne, 6. pješačke brigade OS BiH predstavili su Taktičko tehnički zbor na kojem je bilo izloženo formacijsko  naoružanje s kojim postrojba raspolaže, te rado odgovarali na brojna pitanja zainteresiranih učenika.

Održana je i prezentacija taktičko formacijske puške M16 A1 i kraća edukacija, nakon čega i natjecanje za učenike i učenice u rasklapanju i sklapanju puške, kroz vremensku odrednicu. „To nije primarni interes ovoga događaja, ali bi svakako bilo poželjno da se što veći broj učenika prijavi na ovo natjecanje i pokažu svoje kompetencije i psiho-motoričke sposobnosti u sklapanju i rasklapanju ove puške“, naglasio je časnik Divković. 

Učenici su i pokazali veliko zanimanje i motivaciju, kako za izloženo naoružanje tako i za natjecanje, a među 18 dječaka najuspješniji u rasklapanju i sklapanju puške bili su učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak. Prvo mjesto s 59 sekundi osvojio je Amir Smajić iz 9b razreda, drugo Emin Sejdić (1,12)  i treće Eldin Hamzić (1,13) ,obojica iz 9a razreda iz Odžaka. Među 15 učenica koje su iskazale svoje vojničke vještine najuspješnija je bila Nikolina Oršolić iz 9a razreda OŠ Braće Radića Domaljevac s vremenom od 1,20 min., drugoplasirana je Amna Kamarić iz 9d razreda OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka ( 1,24), a trećeplasirana Ivona Grgić iz 9a razreda, također iz Odžačke škole s vremenom od 1,36 min. Časnik Divković uručio je Diplome za osvojena prva tri mjesta u obje kategorije.

Tijekom trajanja programa, na video zidu upriličena je i prezentacija ovogodišnjih aktivnosti 3. pješačke bojne, a za sve sudionike Dana otvorenih vrata, poslužen je vrlo ukusan tradicionalni vojnički grah.  

Izvor: radioorasje.com

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće