Brčko: Vodostaj Save i dalje u porastu

Slično kao u mjestima uzvodno i u Brčkom je vodostaj Save još uvijek u porastu i tako će biti naredna dva dana. Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu sigurnost,  kazao je danas za našu televiziju da je nivo Save u zadnja 24 sata porastao za 11 centimetara.

Vodostaj u Šamcu je do podne bio 694 centimetra, samo šest centimetara od proglašenja vanrednih mjera odbrane od poplava.

“Na 7 metara u Šamcu Odjeljenje za poljoprivredu bi, u saradnji sa Odjeljenjen za javnu sigurnost, trebalo gradonačelniku predložiti proglašenje vanrednih mjera odbrane od poplava. Mislim da nismo daleko od te aktivnosti. Mi očekujemo da će Sava rasti još dan-dva, ovim tempom od 10 cm dnevno. Na kriznim područjima, odnosno kritičnim tačkama Burića brdo, Rosulje, Kolobara i Srpska Varoš, plavna površina se dizanjem vodostaja Save također podiže. Imamo zaplavljivanje stambenih objekata i kolektivnog smještaja, odnosno zgrade na Burića brdu, poplavljene su podrumske prostorije i garaže. Imamo otežan pristup nekoliko stambenih objekata, naročito u Srpskoj Varoši, jer je poplavljen i put i pristup objektima. Pokušavamo uz pomoć drvenih fosni privremeno premostiti kako bi omogućili stanovništvu da pristupi kućama. Stanje u Goricama i u Drenovi je nešto gore nego tokom jučerašnjeg dana. Povišen je vodostaj rijeke Tinje pa je povećano zaplavljenje putnih komunikacija” rekao je Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije.

Screen Shot 2018-03-22 at 15.43.48 Screen Shot 2018-03-22 at 15.43.29 Screen Shot 2018-03-22 at 15.44.01

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće