Armin Omerović na snimanju filma “General” Antuna Vrdoljaka

Glumac Armin Omerović iz Orašja ovih dana živi svoj san, jer ostvarila mu se velika želja stati pred filmske kamere s holivudskom zvijezdom Goranom Višnjićem.

Svoju jubilarnu 10. filmsku ulogu okrunit će u velikom filmskom projektu Antuna Vrdoljaka „General“ i uz Višnjića, stati rame uz rame s velikim glumačkim imenima kad što su Ivo Gregurević i Mustafa Nadarević. „Drago mi je da ću ponovno biti s kolegama s kojima sam radio u ranijim filmskim projektima i ponosan sam što ću kroz ovako veliki projekt pronijeti ime Posavine i Orašja, i jedini sam predstavnik bh kinematografije u ovom projektu“, kazao je Armin za Radiopostaju Orašje. Za ovaj filmski spektakl Armin se jako dobro pripremio jer je, kaže, perfekcionist u svemu što radi i bez ikakvog gloroificiranja pristupa zadaćama koje mu se povjere pristupa metodski i sistemski, što pokazuju i rezultati „Kad dolazite iz male sredine i i na početku ste karijere morate raditi 10 puta više da biste dokazali neku prosječnost koju je netko napravio, a mnogo više vrijedimo i hvala Vrdoljaku što mi je ukazao ovu priliku“, poručio je Armin. A kao i sve dosadašnjeuloge Armin će i ovu sigurno opravdati vođen svojim životnim motom „Dajte mi priliku i ja ću je na najbolji način iskoristiti“! U filmu „General“ glumit će vojnika, a s obzirom na zahtjevne scene prethodno se pripremio za ovaj projekt, u čemu su mu, kaže, dosta pomogle i aktivnosti u kazalištu i drugim projektima koji su iza njega.

„Znam koliko sam ulagao u sebe kroz svoje školovanje i svoj rad, a rezultati su najbolji pokazatelj koji govore o tome. Kruna ove godine bila je Kina odn. Peking, gdje sam od strane kineske kreativne ekipe odabran za glavnu ulogu u filmu „Solution“. Film je sniman punih 15 dana i za mene je to bilo vrlo zanimljivo iskustvo. Nevjerojatna je stvar da sam dosegao do Kine gdje je netko prepoznao moj rad, jer u jakoj glumačkoj kokurenciji odabrali su baš mene. Napravili smo vrlo dobar, zanimljiv i specifičan film i ovo je moje jako dobro iskustvo“, poručio je Armin koji se i prije ovoga okušao u internacionalnim filmovima. .

Armin je član Narodnog pozorišta Sarajevo, u kojem je ove godine ostvario 4 značajne uloge- tri u dramskom segmentu i jednu u operi, a uz brojne filmske nagrade osvojio je i prvu kazališnu nagradu za predstave Čudovište iz ormara i Lutkarova djeca. Svoje znanje prenosi na mlade na filmskim radionicama u sredinama koje nemaju razvijen osjećaj za ovu vrstu umjetnosti. Predsjednik je i Upravnog odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti F BiH.

Ekskluzivno za naš radio Armin je najavio i svoju ulogu u spotu Dine Merlina, koji će imati premijeru idućega mjeseca, te prikazivanje filma „Mrtve ribe plivaju na leđima“ Kristijana Milića na festivalu u Puli, također u srpnju. Film će biti prikazan ove godine i u Orašju na „Danima hrvatskoga filma“.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće