U Jezeru se pojavio nevjerovatno veliki otvor: A onda je dron ušao u njega i zabilježio nešto strašno

Današnji članak ćemo posvetiti zanimljivostima koje su mogu pronaći i naći samo u prirodi, koju baš iz ovog razloga trebamo jako čuvati.

U nastavku idemo do Sjedinjenih Američkih Država gdje je jezero Beriesa dostiglo je zbog vremenskih neprilika vodostaj kakav građani ni posljednjih 10 godina nisu doživjeli. To je bilo naprosto nevjerovatno, pa čak i najstariji gražani nisu zapamtili ovakav nivo jezera, koji je apsolutno fascinantan.Snažan vjetar, snijeg i obilne kiše koji su zahvatili Kaliforniju u posljednje vrijeme, nisu uzrokovali odrone i samo poplave. Zbog opasnosti od klizanja terena spašeno je na stotine kuća i stanova blizu Los Anđelesa, ali svojom lijepom i istovremeno fascinantnom pojavom, pažnju je privukao jedan prirodni fenomen.

Ako niste u toku, i niste otvarali portale prethodnih dana, jezero Beriesa dostiglo je vodostaj zbog vremenskih neprilika kakav građani ni posljednjih 20 godina nisu doživjeli, a to je dovelo do toga da se napuni tri metra širok odvod u jezeru.

Ovaj prirodni odvod nosi naziv Glory Houl i jednostavno radi po istom principu kao i onaj odvod u običnoj kućnoj kadi, te je namijenjen da spriječi prelivanje jezera, preko ceste. Zadnji put kad se ovo jezero napunilo do te mjere da je odvod aktiviran, desio se još davne 2006. godine. Ovo je prvi put da su dronom radnici uspjeli da snime ovaj fenomen i mora se priznati da su fantastični snimci, hvala tehnologiji u svakom slučaju.

Ovaj video klip možete pogledati iznad. Ipak, bilo bi još i interesantnije da su uspjeli skroz unutra da provuku dron, ali je to bilo prosti neizvodivo, mada ne bismo željeli da se stvore problemi ukoliko bi se zaglavio. Svakako, prizori i dalje ostavljaju bez daha, i stvarno su fascinantni.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće