Italija zatvorila sve škole i fakultete zbog korona virusa, utakmice bez gledatelja

Italija zatvara sve obrazovne institucije od četvrtka do sredine ožujka u borbi protiv koronavirusa, objavilo je nekoliko agencija o epidemiji koja je prema zadnjim podacima u srijedu uzela više od 3200 života u cijelom svijetu, a zraženih je više od 94.000.

Oduka o zatvaranju svih škola i sveučilišta do 15. ožujka donesena na sastanku vlade u Rimu koji je predsjedao premijer Giuseppe Conte.

Prije deset dana vlada je već zatvorila škole i sveučilišta u sjevernoj pokrajini najteže pogođenom korona virusom te potpunu izolaciju za desetak mjesta koja su žarišta epidemije.

Talijani će morati mijenjati svoj način života najmanje 30 dana. Nema rukovanja, zagrljaja, sastanaka niti konferencija, otkazani su brojni događaji, čak i sportski.

Ministar sporta je objavio da će sve utakmice Serie A igrati pred praznim tribinama u sljedećih mjesec dana.

Unatoč tim mjerama zaraza se proširila i najmanje je 79 osoba umrlo, a više od 2500 je zaraženo, a riječ je o podacima do utorka navečer.

Italija je uz Kinu, ishodište epidemije, te Južnu Koreju i Iran, najteže pogođena koronavirusom i prva je u Europi po broju žrtava i oboljelih.

Stručnjaci u Italiji razmatraju proširenje mjera ograničenog kretanja koje su trenutno na snazi u 11 općina u sjevernim regijama Lombardiji i Venetu, i na druge općine koje su pogođene virusom.

Vlasti su rekle da će ovaj tjedan biti presudan po tome hoće li mjere zaštite predstavljene 23. veljače funkcionirati ili će biti potrebne snažnije mjere, prenosi Hina.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće