Zbog odrona i klizišta otežan saobraćaj na većini puteva

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na putnim pravcima Banja Luka - Crna Rijeka i Lopare - Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo sjever - Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 u Visokom (most u ulici Branilaca Bosne), u narednih nekoliko dana vozila će u smjeru Visoko - Podlugovi saobraćati jednom trakom, dok će iz suprotnog smjera koristiti zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene - Kadije Uvejsa - Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko - Kiseljak).

Iako su vremenski uvjeti u cijeloj BIH jutros povoljni, apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće