STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Zbog kiše koja je sinoć padala kolovoz je pretežno mokar, savjetuje se opreznija vožnja

Za danas je najavljen i početak radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Podlugovi - Lješevo

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog uklanjanja eksplozivnog sredstva zaostalog iz rata ispod mosta na rijeci Sani u Bosanskom Novom danas od 16 do 18.30 sati doći će do obustave saobraćaja na dionicama magistralnih puteva M-4 i M-14 Prijedor - Bosanski Novi - Bihać, koje prolaze kroz Bosanski Novi.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići, zbog čega će na ovoj dionici doći do obustave saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 tona mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Za danas je najavljen i početak radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Podlugovi - Lješevo, zbog čega će vozila saobraćati usporeno u vremenskom periodu od 7 do 19 sati.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće