Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, upozorenje na maglu i odrone

Zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, savjetuje se pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju poziva se na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa, navodi BIHAMK u svom izvještaju.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na grančnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće