POČEO PROJEKAT STVARANJA „REPUBLIKE SANDŽAK“: Republika Sandžak je projekat MI6?!

Upravo zato je i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, da, po instrukcijama spomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku, piše crnogorska Borba...

Agenti britanske obavještajne službe MI6, koji djeluju u Crnoj Gori, stoje iza najnovijih dešavanja u Sandžaku.

Cilj akcije je destabilizacija Balkana, prije svega Srbije, a u Sandžaku, nakon Kosova, planiraju otvoriti novo žarište. Upravo zato je i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, da, po instrukcijama spomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku, piše crnogorska Borba pozivajući se na saznanja u obavještajnim krugovima.

Muamer Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, kaže da je jasno da ovo nije Ugljaninova lična inicijativa, već da ima mentore spolja.

Sandžak geostrateški važan

Crnogorska „Borba“ navodi da je za otvaranje problema u Sandžaku zainteresiran i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više frontova u Srbiji otvori kako srbijansko rukovodstvo ne bi moglo da se bavi problemima srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Agenti MI6 već nekoliko mjeseci pripremaju teren za destabilizaciju Balkana. Vlasti u Podgorici su im pružile svu logistiku i intenzivno preko svojih službi pomažu u ostvarenju plana. Republika Sandžak je projekat MI6. Za ostvarivanje tog plana zvanična Podgorica pomaže Ugljaninu, zasad ispod žita, ali poznato je da su Ugljanin i Đukanović stari saveznici“, citira Borba svoj izvor.

Zukorlić kaže da je on već rekao da ovo što radi Ugljanin nije njegova lična inicijativa, već da to ima svoje mentore vani.

„Sandžak je geostrateški, geopolitički jako bitna tačka“, kaže Zukorlić i dodaje: „Niti je slučajan tajming, niti su slučajne formulacije tipa „samoopredjeljenje“, „šovinistička neman“. Ili se skreće pažnja sa završnice pregovora o Kosovu, ili se najavljuje otvaranje novog, sandžačkog pitanja nakon zatvaranja kosovskog pitanja“.

(TBT)

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće