Pojačan promet vozila očekuje se na svim dionicama, posebno na granicama

Budući da je danas mnogima posljednji dan produženog prazničnog vikenda, pojačan promet vozila tokom dana očekujemo na svim dionicama, a posebno na graničnim prijelazima.

Vozače savjetujemo da se na vrijeme informiraju o stanju na putevima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli duža čekanja.  

Vremenske prilike su povoljne, a skrećemo pažnju na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Zbog praznika 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da je na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, njeno poštivanje zakonski obavezno.

Zbog minerskih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati, dolazit će do povremenih petominutnih obustava saobraćaja na dionici M-4 Doboj - Tuzla, kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka - Crna Rijeka, Banja Luka - Turbe i Lopare - Čelić zbog aktivnih klizišta.

Trenutna zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4.2

Cazin - Velika Kladuša - granica sa R. Hrvatskom Zbog radova na sanaciji udarnih rupa, saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

M-5

Hrenovica - Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Tranzit Sarajevo (ulica Put Mladih Muslimana), zbog sanacionih radova na mostu saobraćaj je usporen, uz povremeno zauzimanje jedne trake.

M-14.2

Resanovci - Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

M-16

Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini - GP Hum/Šćepan-Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-403a Kamenica - Vrsta, zbog sanacije klizišta u naselju Turija, od 07.30 do 16 sati svaki dan (osim nedjelje), vozila saobraćaju jednom trakom u dužini od cca 100 metara.

R-414 Banja Luka - Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-454a Bratunac - Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458 Lopare - Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-475a Karan - Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

KANTON SARAJEVO

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmijenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smjer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put Mladih Muslimana, saobraća se usporeno.

- Zbog sanacionih radova, od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Miševići (spoj M-17-Miševići). Alternativni pravac je M-17-Rakovička cesta - Miševići.

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Kupreška (od spoja sa ulicom Zvornička do spoja sa ulicom Ante Fijamenga), Dženetića Čikma, Derebent, Blažujski drum i Bjelašnička.

MOSTAR

- Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće