Novi snijeg u BiH donio probleme: Usporen saobraćaj na magistralnim putevima M-17 i M-18

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog M-18 Kladanj- Stupari

Nove količine snijega koje su se intenzivirale u poslijepodnevnim satima uzrokovale su saobraćajni kolaps u pojedinim dijelovima BiH.

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog M-18 Kladanj- Stupari, kao i na magistralnom putu M-17 Konjic-Tarčin (Bradina).

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf i Ključ-Bihać.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće