Kakvo nas vrijeme očekuje u BiH u narednim danima

Danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno, a u Hercegovini nešto više oblačnosti u jutarnim satima, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Jutros je u Bosni vrijeme umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su na Bjelašnici minus 18 stepeni, Ivan Sedlu, u Sanskom Mostu i Tuzli minus devet, Bihaću i Sarajevu minus sedam, Bugojnu, Gradačcu i Livnu minus šest, Grudama minus dva, Širokom Brijegu nula, Mostaru jedan, a u Neumu četiri stepena. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 959 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno, a u Hercegovini nešto više oblačnosti u jutarnim satima, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni, slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom dana, vjetar će i oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između minus dva i četiri, na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko jedan stepen.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Vjetar uglavnom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između minus osam i minus jedan, na jugu zemlje do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i sedam, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, očekuje se postupno povećanje oblačnosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH). Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće