Danas oblačno, a od srijede padavine u cijeloj zemlji

Danas će u našoj zemlji prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne umjereno oblačno.

Dnevna temperatura će se kretati od 10 do 16 stepeni.

Jutros je na Sokocu bilo najhladnije, minus sedam stepeni, a najtoplije u Gradačcu, osam stepeni.

Većim dijelom dana preovladavat će ugodnije biometeorološke prilike. Dodatna stabilizacija, uz porast temperatura, povoljno će djelovati na većinu populacije. Jutro i veče će biti prohladni, stoga je u ovim periodima preporučljivo biti oprezniji i posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Poželjno je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana slaba kiša je moguća na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatira će biti od sedam do 13, na jugu od 14 do 18 stepeni.

U utorak uglavnom pretežno sunčano. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje u Hercegovini, što ponegdje može usloviti slabu kišu. Kiša se očekuje u Posavini, Krajini i ponegdje u Hercegovini. U srijedu će biti pretežno oblačno. U kasnim večernjim satima ili u noći sa srijede na četvrtak padavine u cijeloj zemlji. Kiša u nizinama, a u višim područjima susnježica i snijeg.

Tokom noći snijeg i susnježica se očekuju i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 9 do 16 °C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U ostatku Hercegovini kiša. Tokom dana prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, a najviša dnevna od pet do deset.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće