Ispiši ovu stranicu

Zapanjujuća moć kiselog kupusa, liječi čak devet bolesti

Čini čuda, kada ovo pročitate jest ćete ga svaki dan!

Ljekovitost kiselog kupusa zasigurno prevazilazi ljekovitost mnogih poznatih biljaka. Samo sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži nevjerovatnih 20 mg C vitamina. Slijede zatim A, folna kiseline, magneziji, željezo, bjelanlevine, kalij, natrij itd. Odličan je izvor vitamina B12 pa se s toga posebno preporičije veganima i vegeterijancima. Da li ste znali da je crveni kupus 7 puta zdraviji od bijelog, a da njegova boja ukazuje da sadrži i ljekovite antocijanine?

Blagotvorno djeluje na žeudac i crijeva, kao i na njihovu mokrofloru, te na taj način pospješuje probavu. Veliki je pomagač u probavljanju masne hrane te ubrzava metabolizam, što ujedno pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizme, te tako regeneriše jetru. Kiseli kupus također pospješuje zarastanje rana, a djeluje i kod reume i upale vena. Ukoliko imate glavobolju, na čelo položite jedan list kiselog kupusa te ga obmotajte zavojem ili gazom kako bi ostao na mjestu. Preporučuje se da konzumirate dvije do tri kašike ribanog kiselog kupusa kako bi sebi podigli raspoloženje.

Veoma dobro je poznato da ljudi koji na dnevnoj bazi konzumiraju kiseli kupus, da su otporniji na bolest, pa se s toga preporučuje starijim osobama, osobama koje imaju slabiji imunitet kao i djeci. Čak i rasol ima mnogo povoljnih učinaka za vaše zdravlje. Veliki je izvor vitamina B, K, E, i C, kao i vitaminom U, koji je jedan od najređih vitamnina, koji ima sposobnost liječenja čira na želucu kao i dvanastercu. Takokeđr je popularan i narodni recept za liječenje nagluhosti pomoću rasola. Sve što trebate uraditi jeste da prije spavanja namočite vatu u rasol od kupusa, i stavljate je u uho.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće