Ispiši ovu stranicu

Cimet i med - Šta sve liječi ova ukusna kombinacija?

Naučnici tvrde da je med vrlo učinkovit u liječenju brojnih bolesti, a kada se kombinira s cimetom postaje smrtonosno oružje za viruse, visoku razinu kolesterola i šećera u krvi i drugih neprijatelja za naše zdravlje.

Možda zvuči nevjerojatno, ali mješavina od meda i cimeta zaista liječi skoro sve bolesti. Šta više, ovi relativno jeftini sastojci mogu se kupiti u gotovo svim većim trgovinama.

Srčana oboljenja

Napravite pastu od meda i cimeta. Mažite je na kriške kruha umjesto marmelade i redovito jedite za doručak. Ovo će smanjiti razinu kolesterola u arterijama i spriječiti infarkt.

Artritis

Dodajte dvije velike žlice meda i jednu žlicu cimeta u čašu s toplom vodom. Pijte ujutro i navečer. Kada se redovito konzumira može pomoći kao lijek protiv raka, pa čak izliječiti kronični artritis.

Infekcija žučne vrećice

Pomiješajte dvije veće žlice cimeta i jednu žlicu meda u čaši s mlakom vodom. Pijte ga svaki dan. To će uništiti mikrobe u žučnoj vrećici (žučnjaku).

Holesterol

Pomiješajte dva veće žlice meda i tri žlice cimeta u velikoj čaši s čajem. Kada ovo budete pili, razina holesterola će se smanjiti za 10 posto u samo dva sata.

Prehlada

Ako imate prehladu, uzmite jednu veliku žlicu meda sa ¼ žlicom cimeta. Uzimajte ovo tri dana za redom. To će riješiti prehladu, kronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bolovi u stomaku

Med u kombinaciji s cimetom će eliminirati bolove u stomaku. Redovitim uzimanjem, možete iskorijeniti čir na želucu.

Imunološki sustav

Redovito uzimanje meda i cimeta u prahu jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Gripa

Španjolski liječnici su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripe.

Gubitak težine

Kuhajte čašu vode s medom i cimetom u prahu i pijte svako jutro na prazan želudac pola sata prije doručka. Kada se redovito konzumira pomaže u gubljenju kilograma.

Zadah

Svakog jutra isperite usta toplom vodom u koju pomiješajte jednu žlicu meda i cimeta. To pomaže da se održi svjež dah za cijeli dan, prenosi zadovoljna.hr

zosradio.ba/adiosarajevo.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće