Ispiši ovu stranicu

Naučnici i doktori dokazali: Evo razloga zbog čega bi svaki dan trebali da jedete slaninu i da nije istina da ona nije zdrava

Obožavate da jedete slaninu ali vas razne tvrdnje doktora o tome kako je ona nzedrava i kako goji, pomalo udaljile od svakodnevnog konzumiranja?

Bez brige, jer nije tako. Danas ćemo vam otkriti razloge i zašto bi trebali da ih jedete.

Slanina nema ugljene hidrate

 

Uprkos svemu, masnoća ne goji nego goje upravo ugljeni hidrati. Ishrana sa niskim dijelom ugljenih hidrata je itekako preporučljiva za održavanje optimalne tjelesne težine. Pogrešno je misliti i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu. Istina jeste zapravo da masnoća daje tijelu energiju. Stoga slobodno navalite na slaninu!

Odlična protiv mamurluka

Ništa ne može tako dobro izliječiti mamurluk kao šoljica kafe i par komadića špeka.

Pruža dugi osećaj sitosti

Ona sadrži veliki dio zasićenih masti, pa ćete se i duže osjećati sito nego kada zapravo jedete ugljene hidrate.

Hrskavo je dobro

U životu nikad nije sve baš tako glatko. Ali pržena i hrskava slanina može svojim ukusom da vas utješi i da vas prisjeti svega divnog. Na kraju krajeva, kakav je to život ako živimo bez ikakvog uzbuđenja.

Najbolji razlog da ujutro ustanete iz kreveta

Nema ništa ljepše ako još vaša srodna duša prži za vas slaninu. Ali, bilo kako bilo, slanina za doručak će sigurno da podigne vaše jutarnje raspoloženje bez obzira na činjenicu kakav vas dan očekuje.

Bogata je vitaminima

Iako mnogi to zaboravljaju, ona je puna B kompleks citamina koji su itekako bitni za naš imunološki sistem ali i za opšto zdravlje. Ona zadrži više od 65% preporučenog dnevnog unoska vitamina B1, 47% vitamina b3 a 36% vitamina b12 i 16% cinka. Dakl,e nema potrebe da koristite multivitamine potrebna vam je samo slanina.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće