Ispiši ovu stranicu

RECEPT JEDNOG KARDIOLOGA

JEDINI KRUH KOJI MOŽETE DA JEDETE KOLIKO POŽELITE

Reći ćemo nešto što ste i sami znali ali ne želite sebi da priznate – kruh jednostavno nije zdrav. I sa tog zdravstvenog stanovišta, nema nekog opravdanog razloga za njegovu konzumaciju – osim a ukoliko ko ne pratite recept za kruh ovog svjetski poznatog kardiologa.

Stivenu Gandriju iz Nebraske, autoru knjige “Paradoks biljaka”, postoji samo jedan i jedini tip kruha koji možete da jedete bez kajanja i griže savjesti.

Dr Gandri nazvaoga je simboličnim imenom je “zamalo hleb”, i ne sadrži soju ,guten , niti kvasac . A zapravo izgleda kao kruh ! Vjerujem da se pitate čega se uopšte sastoji,? eE pa vjerovali ili ne od bjelanaca, bademovog brašna, kokosovog ulja, kokosovog brašna, slatkog krompira, od lješnjaka, putera od badema i još nekoliko sitnica. Jedna šnita(kriška)po njegovom receptu ima oko 90 kalorija naravno, dr Gandri je pokrenuo i proizvodnju pa cio recept ne želi da otkrije. Stoga , budući da je i sam rekao da je inspiracija za kruh krenula od paleo ishrane koja receptima za hleb od sličnih sastojaka, i vi možete sami da napravite neku svoju verziju zdravog “zamalo hleba”. Mi smo se odlučili za jedan od trenutno najpopularnijih na internetu, vi možete da istražujete razne varijacije na temu.
RECEPT:

2 šolje bademovog brašna

1/3 čaše + 1 kašika mljevenog lana

1 kašikica zrna celog lana

1/2 kašikice soli

1 kašičkca sode bikarbone

1/2 šolje gustina

6 kašika putera

4 jaja

1 kašikica jabukovog sirćeta

1/2 čaše grčkog jogurta

POSTUPAK

U velikoj posudi pomješajte sve praškaste sastojke takodje dodajte i lan.

U tavi otopite puter i ostavite da se ohladi na pet minuta.

Zatim pomješajte otopljeni puter sirćetom jajima, i jogurtom.

Plastičnom ili gumenom kašikom nježno umješajte vlažne i suhe sastojke dok ne dobijete brašno. Pazite da ne pretjerate sa mješanjem jer će onda postati suviše gusto i uljano.

Sipajte u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Po želji mžete posuti još malo lana.

Prethodno malo zagrijte rernu i pecite na 175 stepeni otprilike oko 25 minuta za to vrijeme provjeravajte čačkalicom da budete sigurni dal je gotovo .

Pustite kruh da sedo pola prohladi u rerni, zatim isejcite tanke kriške i poslužite.

Da biste duže očuvali svježinu ovog kruha zamotajte ga u papirni ubrus i smjestite u kesice ili kutije hermetičkim zatvaračem.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće