Ispiši ovu stranicu

Da li ste osvetnik, filozof ili sveznalica? Šest tipova ličnosti u zavisnosti od vašeg ponašanja za volanom

Kom tipu vi pripadate?

Muškarci su ubijeđeni da su mnogo bolji vozači od žena, ali istraživanja ih u tome demantuju, jer pokazuju da je to individualno, a ne stvar pola.

Osim toga, studije kažu da svako od nas može da se svrsta u određenu kategoriju vozača, bez obzira na to da li smo žena ili muškarac. Istraživači sa Londonske škole ekonomskih i političkih nauka ustanovili su tako sedam tipova ličnosti za volanom.

Jedan čovjek može da objedini nekoliko vrsta u sebi, a koji će se probuditi zavisi od konkretne situacije i okolnosti. Evo kako izgleda tipologija:

1. Učitelji

To su oni vozači koji imaju potrebu da partneru ili kolegama u saobraćaju ukazuju na greške, očekujući priznanje za svoj trud.

2. Takmičari

Za njih je sve trka, pa će uvijek dodati gas kada pokušate da ih preteknete ili će zatvoriti prolaz drugima. Zbog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.

3. Osvetnici

Oni svjesno kažnjavaju vozače koji, po njihovom mišljenju, nemaju saobraćajnu kulturu, pa ili usporavaju ili blokiraju druge automobile na drumu.

4. Sveznalice

Oni su uvek u pravu, pa ćete ih čuti kako superiorno komentarišu svakog vozača, jer samo oni znaju da voze. Skloni su da drugima dobacuju i kroz otvoreni prozor kako je bolje da ostave volan.

5. Bjegunci

Oni dok voze uglavnom slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, jer im je to način da pobegnu od frustracija koje izazivaju drugi vozači.

6. Filozofi

To su oni smireni, opušteni i pribrani vozači, koje niko ne može da naljuti u saobraćaju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće