30 Studeni 2020
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

VOZAČI, NOVO PRAVILO VAŽI OD NOVEMBRA: Spremite novac, KAZNE SU PAPRENE

Zimske gume u proseku traju tri-četiri godine, a nabavka ovih pneumatika nije baš mali izdatak za kućni budžet.

Zamjena guma košta u prosjeku od 500 do 900 dinara po točku dok se cena zimskog pneumatika kreće od 3.500 do 20.000dinara u zavisnosti od tipa vozila i proizvođača.

Ako je pandemija kovida 19 nešto dobro donela onda je to disciplina među vlasnicima vozila koji sada, kako tvrde vulkanizeri, izbjegavaju gužve pa na vrijeme, deset dana prije roka, zakazuju termin za zamjenu guma.

“Vozači su sve savjesniji. Svjesni su da neće moći svi 1. novembra da zamjene gume pa već sada zovu i najavljuju vrijeme dolaska. Komplet zamjene gume po točku što podrazumeva demontažu, montažu I balansiranje košta od 500 do 900 dinara u zavisnosti veličine felne i vrste vozila”, objašnjavaju u jednoj vulkanizerskoj radnji.

Zimske gume u prosjeku traju tri-četiri godine, a nabavka ovih pneumatika nije baš mali izdatak za kućni budžet.

“Najjeftinije takozvane badžet gume u koje spadaju i kineske i domaće, koštaju oko 3.500 dinara za, recimo, “fijat punto” dok premijum pneumatici tri puta skuplji pa im je okvirna cijena 10.000 dinara. S druge strane, za prosečno vozilo srednje klase tipa “reno laguna” cena zimske gume se kreće od 4.500 do 7.500 dinara. Naravno, najskuplji zimski pneumatik imaju džipovi i to od 6.000-7.000 do 20.000 dinara”, naglašavaju vulkanizeri.

Na gumama se ne sme štedeti pa je tako iracionalno pitanje da li se zimski pneumatici moraju staviti na sva četiri točka.

“Mnogo je bitno da se zimske gume stave na sva četiri točka. Ako biste recimo stavili samo na prednje točkove došli bismo u situaciju da vam prilikom kočenja zadnji deo vozila ode ispred prednjeg i napravili biste karambol. Izuzetno je značajno da kočnice ravnomerno hvataju, a da bi to mogle po snijegu i ledu šara na gumi ne smije biti tanja od 4 milimetra. To je minimum minimuma”, apostrofiraju vulkanizeri i dodaju da cijena zimskih guma i nije toliko skupa jer, kako kažu, jedno punjenje rezervoara vrijedi ko dve gume.

Univerzalne gume samo za malu kilometražu

Mnogi kompromisno rješenje i za novčanik i za bezbjednost na putu nalaze u univerzalnim gumama. To jeste kompromisno rješenje, ali samo u jednom slučaju.

“Univerzalne gume preporučuju se samo za vozače koji ne prelaze više od 10.000 kilometara godišnje. To je kompromis između letnjih i zimskih guma i u proseku su od 20 do 30 odsto skuplje u odnosu na zimske ili letnje gume. Reč je o gumama koje imaju dovoljno mekoće da ne gube potrebna svojstva na zimskim temperaturama ispod sedam stepeni. Međutim, upravo ta mekoća utiče da se ovi pneumatici mnogo više habaju leti, na plus 40 stepeni. Sve ima svoju cenu”, poručuju u vulkanizerskoj radnji i dodaju je vek trajanja guma od 30.000 do 50.000 kilometara.

Letnja guma gubi svojstvo ispod sedam stepeni

Inače, zimska guma neophodna i kada je hladno, nebitno da li snega ima ili ne.

“Ako temperatura vazduha padne ispod 7 stepeni, letnje gume gube svoja svojstva, znatno lakše proklizavaju i imaju duži zaustavni put. Takođe, podloga često bude znatno hladnija od vazduha, što ima svoj uticaj”, objašnjava Damir Okanović, direktor Komiteta za saobraćaj.

Kazne zbog guma od 10.000 do 800.000 dinara

Kada je riječ o kaznama zbog vožnje na ljetnjim gumama po ledu, susnježici ili snijegu, one mogu biti paprene ma koliki minus bio. Novčana sankcija za ovaj prekršaj kreće se od 10.000 do 800.000 dinara, a u određenom slučaju moguća je čak i zatvorska kazna od 12 godina!

Za korišćenje ljetnjih umjesto zimskih guma na putu prekrivenom snijegom, ledom ili poledicom, kazne iznose od 10.000 do 20.000 dinara za fizička lica, 60.000 do 800.000 dinara za pravna lica, a za preduzetnike između 30.000 i 200.000 dinara.

U slučaju da dođe do nezgode, izazvane upravo time što vozilo nije imalo zimske gume, a što se tretira kao tehnički neispravno vozilo, kazne su još i veće.

Tako u slučaju nezgode u kojoj nema povrijeđenih i došlo je do manje materijalne štete, vozač koji je kriv moraće da plati između 20.000 i 40.000 dinara, ili da odluži kaznu od 45 dana zatvora.

Ako je neko pretrpeo lakše tjelesne povrede, uzročnik nesreće biće kažnjen sa do 3 godine zatvora, dok u slučaju težih povreda ta kazna iznosi između 1 i 8 godina zatvora. Ako dođe do smrti, propisana je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju (ZOOS), navodi: “Ako je šteta nastala zbog toga što je motorno vozilo bilo tehnički neispravno, a ta je okolnost vozaču vozila bila poznata”, obaveza društva za osiguranje da štiti vlasnika motornog vozila nije apsolutna.

Takođe, troškovi u koje može da “upadne” vozač tehnički neispravnog vozila, što je u ovom slučaju automobil sa ljetnjim gumama na putu prekrivenim snijegom – mogu biti milionske.

Ukoliko takvo vozilo uzrokuje nesreću, osiguravajuća kuća koja oštećenom isplaćuje štetu, potražiće od vozača koji je u tom trenutku upravljao vozilom, ili od vlasnika automobila, da joj taj novac nadoknadi.

Dakle, važno je znati da nećete platiti kaznu ako nemate zimsku gumu 1. novembra u slučaju da snega i leda nema. Ali ono što je iskustvo pokazalo, to je da mnogi vozači upravo zato odlažu zemenu guma, a onda ih snijeg iznenadi. A onda obično budu i gužve kod vulkanizera.

Ositm toga, podsjetimo i na to da ona nije važna samo zbog snijega i leda, već je treba imati kada tempertura vazduha prande ispod 7 strepeni Celzijusovih.

Novi.ba/Espreso,rs

Pročitano 51 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Izvrstan dokumentarac koji otkriva pravo lice farmaceutskog lobija (preveden)

Izvrstan dokumentarac koji otkriva pravo lice farmaceutskog lobija (preveden)

Pogledajte ovaj odličan film koji otkriva informacije koje cenzuriraju mainstream...

I to je moguće

I to je moguće

Kada bi vam neko rekao da je na izborima na...

ZAKUHALO SE U SUSJEDSTVU, IVAN ĐIKIĆ ZATRESAO HRVATSKU

ZAKUHALO SE U SUSJEDSTVU, IVAN ĐIKIĆ ZATRESAO HRVATSKU

“Dragan Primorac enormno zarađuje na antigenim testovima...”

Kojim redoslijedom se javljaju simptomi korone?

Kojim redoslijedom se javljaju simptomi korone?

Dok ljekari posmatraju sve veći broj pacijenata koji boluju od...

Ugovoreno zimsko održavanje cesta

Ugovoreno zimsko održavanje cesta

Konzorcij kojeg čine firme Dejokop iz Boka i Roading iz...

Pregled dnevnih događanja za period 23.11.-27.11.2020. godine

Pregled dnevnih događanja za period 23.11.-27.11.2020. godine

Tijekom proteklog tjedna sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva...

Zbog napada na Ministra Marijana Kopića pritvorene tri osobe

Zbog napada na Ministra Marijana Kopića pritvorene tri osobe

Prema navodima MUP-a Županije Posavske zbog napada na Ministra Marijana...

Pretučen Ministar branitelja Marijan Kopić

Pretučen Ministar branitelja Marijan Kopić

Ministar branitelja vlade Županije Posavske Marijan Kopić pretučen je sinoć...

111 paketića iz Njemačke za “PUŽ” Orašje i “Angelus” Domaljevac

111 paketića iz Njemačke za “PUŽ” Orašje i “Angelus” Domaljevac

Mnogi su naši sugrađani, u potrazi za boljim životom, odselili...

Poribljavanje revira kojima gospodari UR Šaran Orašje

Poribljavanje revira kojima gospodari UR Šaran Orašje

Udruga Ribolovaca „Šaran“ Orašje izvršila je poribljavanje svih revira na...

Marko Vidojković: PLAĆEN SAM DA LAŽEM KAKO KORONA POSTOJI

Marko Vidojković: PLAĆEN SAM DA LAŽEM KAKO KORONA POSTOJI

Lažemo vas sve vreme, samo da biste nosili maske. Niko...

U najlepšem evropskom vozu putnici čim uđu zaborave na telefone i društvene mreže

U najlepšem evropskom vozu putnici čim uđu zaborave na telefone i društvene mreže

Tamni planinski obronci prošarani belim tragovima snega pucaju kroz panoramske...

Bičakčić: Bakir može očuvati SDA, Sebija mora otići, ili ćemo imati 6 novih SDA

Bičakčić: Bakir može očuvati SDA, Sebija mora otići, ili ćemo imati 6 novih SDA

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, po meni, može...