Ispiši ovu stranicu

Gomila ljudi u ustima ima ovu ODVRATNU STVAR! Zbog toga SMRDITE na kilometar, evo kako se đubreta IZ USTA REŠITI za 5 minuta!

U današnjem članku ćemo pričati o zdravlju i koliko je važno da o njemu vodimo računa.

Nekoliko puta smo pisali o tome, a što se tiče današnje teme ona je zubi i usna šupljina i uopšteno o oralnoj higijeni.

Vjerovatno vam se nekada desilo da ste osjetili da vam iz usta baš i ne miriše prijatno, a isto tako vjeorvanto ste imali priliku i da razovarate sa nekim kome smrdi iz usta.

Ovo, svakako nije neka rijetka pojava, i može da mnogo uzroka, a isto tako imamo ljude koji baš vode računa o higijeni, ali im se ipak osjeti loš zadah iz usta.

Naime, oni pokušavaju na razne načine da ga se riješe, te raznim kaladontima, vodicama za ispiranje usta i sve to naravno košta.
Ova pojava može biti prisutna kod osoba koje puše, a pušenje samo izaziva jaku želučanu kiselinu koja isto tako može da izaziva neugodan miris.

Do lošeg zadaha može da dođe i ukoliko imate karijesa na zubima ili su vam zubi pokvareni. Ukoliko imate ovaj problem jednostavno otiđite kod zubara i popravite sve zube i odmah ćete primjetiti razliku. Isto tako možete da pomoću metvice ili klinčića da izbjegnete neugodan miris iz vaših usta.

Ukoliko od gore navedenih razloga ne odgovara vaš zadahu, onda postoji još jedan razlog zbog kojeg se to pojavljuje, a to je kamen krajnika.

Naime, ovaj kamen se pojavljuje kod osoba koje su bolovale od tonzilitisa.
Ukoliko imate ovaj kamen trebali biste ga vidjeti golim okom, a možete ga i sami izvaditi, tako što ćete uzeti neki tanki štapić i pokušajte ga izgurati.

Isto tako neugodni zadah će nestati ukoliko prilikom pranaj zuba operete i jezik jer je on parava podloga bakterija koji se tu nakupljaju i zbog toga uzrokuju neugodan zadah.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće