Ispiši ovu stranicu

Postoji čak 15 tipova penisa! Doznajte koji je najčešći, a koji je omiljen među ženama

15 tipova penisa na koje ćete vjerojatno naletjeti u životu. I kako postupati s njima za bolji seks

Svaki je penis poseban po dužini, debljini, boji..., no neki su seksualni stručnjaci odlučili svrstati penise u tipove. Izbrojili su petnaest tipova, po vrlo različitim kriterijima; jednom je to veličina, drugi put boja, treći puta postojanost, četvrti puta dlakavost itd. Dali su i upute kako postupati s njima za više seksualnog zadovoljstva.

1. Veliki penisi

Veliki penis je svaki muški spolni organ koji je u erekciji dugačak 18 centimetara i više (prosječan penis u erekciji ima oko 13 cm). U sextingu je emoji za takve primjerke patlidžan, dok one prosječne označava sličica mrkve.

Stručnjaci kažu da su naša tijela fleksibilna i da svaki penis može ući u vaginu. Važno je puuuno pažnje posvetiti predigri, jer vagina mora biti doista jako vlažna, pa i pomoću dodatne lubrikacije, da bi se olakšala penetracija. I izbjegavajte pozicije u kojima penis može ući preduboko. Ovo je jedan od najomiljenijih penisa među ženama (ali samo ako s njim zna baratati).

2. Mali penisi

Medicinski se malim penisom smatra onaj koji je u erekciji dugačak najviše 7,5 centimetara. No, dužina je jedno, a opseg, odnosno širina nešto sasvim drugo, kaže urolog dr. Joseph Alukal s Columbia University Medical Centera. A mnoge se žene slažu da je opseg važniji od dužine.

Kako bi žena bolje osjetila mali penis iskušajte određene poze, primjerice, neka prilikom penetracije njegova zdjelična kost pritišće klitoris.

3. Oni koji rastu (growers)

Većini muškaraca u erekciji penis zamjetno raste, po istraživanju publikacije Men's Health 79 posto muškaraca ima growere (engleski za 'one koji rastu'). Prosječni je penis u opuštenom stanju dugačak oko devet centimetara, pa se može reći da se u erekciji produži oko 50 posto, na spomenutih prosječnih 13 cm u ukrućenom stanju.

Tijekom predigre čvrsto prstima obujmite bazu penisa. Tako će biti čvršći i teoretski lakše postići svoj puni potencijal. Ako ništa drugo, može mu odgoditi orgazam, pa ćete oboje uživati nešto dulje.

4. Uvijek podjednako veliki (showers)

Ima i penisa koji su manje-više jednake veličine i u opuštenom stanju i u erekciji. Takvih je 21 posto. No, to ne mora značiti da je penis velik, nego samo da je mala razlika između dva stanja. Ali ako je velik i ponaša se kao shower onda može djelovati prilično impresivno. I on je na listi omiljenih.

5. Zakrivljeni

U erekciji se neki penisi neznatno ili znatno zakrivljuju u stranu, a u opuštenom stanju to se ne primjećuje.

Možete tu anatomsku različitost shvatiti kao neočekivanu prednost u seksu - razgovarajte s partnerom o tome kakav seks odgovara vama, a kakav njemu, eksperimentirajte s položajima kako biste oboje dobili najbolje od seksa, savjetuje seksualni terapeut Ian Kerner, autor knjige „She Comes First”.

6. Nepredvidivi

Ovo se odnosi na penise koji ne postaju i ne ostaju tvrdi uvijek kada bi trebali. Kod oko 40 posto muškaraca događa se da ne mogu postići ili održati erekciju, kaže dr. Alukal. Takva erektilna disfunkcija može biti i znak za veće zdravstvene probleme.

Najbolje što partnerica može učiniti u ovoj situaciji je pružiti svom muškarcu podršku. Dr. Alukal savjetuje: „Nemojte reći nešto poput 'U redu je, nije mi važno' i slično, jer vam je važno. Umjesto toga, recite 'Zajedno ćemo to riješiti' i onda mu pomognite pronaći liječnika, dogovoriti sastanak itd. Tako će vaš partner znati da ste tu za njega i da želite riješiti problem, jednako kao i on.

7. Emocionalno osjetljivi

Penis može pasti i zato što je muškarcu neugodno, povezuje seks s nečim sramotnim, zabrinut je zbog seksa ili ima neke druge mentalne prepreke.

Nesposobnost održavanja erekcije može biti znak da ga nešto muči, primjerice, možda je shvatio da njegovi osjećaji za vas nisu tako duboki kao vaši za njega, kaže seksualna terapeutkinja Holly Richmond. Ili može značiti potpuno suprotno: toliko mu se sviđate i toliko mu je stalo do vas pa osjeća golem pritisak da vas zadovolji.

Situaciju vjerojatno možete riješiti razgovorom. Izvan spavaonice i kada nitko nije gol niti ranjiv razjasnite doživljavate li jednako vaš odnos. Nesporazumi i pogrešne pretpostavke mogu biti veliki ubojice seksa i veze.

8. Glatki

Jeste li ikada vidjeli penis toliko gladak da izgleda kao da je isklesan u mramoru? Ima i takvih, a smatra se da su ugodniji za oralni seks. Kod vaginalnog seksa pak mogu pružiti manje stimulacije, pa si možete pomoći prstenom za penis ili rebrastim kondomom.

9. S venama

Neki penisi, kao uostalom i drugi dijelovi tijela, imaju naglašeniju anatomiju, pa kada su ukrućeni vene su ne samo vidljive, nego se mogu i osjetiti. Hoće li muškarac imati penis s izraženim venama ovisi o genetici i vježbanju – navodno su oni koji više vježbaju skloniji imati izraženije vene na penisu.

Ovakav penis možda nije lijep na prvi pogled, ali mnoge žene se slažu da kod penetracije pruža stvarno veliku ugodu.

10. Tamniji

Nerijetko je koža penisa tamnija od kože ostalih dijelova tijela. Razlog tome je drugačija pigmentacija i produkcija melanina i nema baš nikakve veze s oblikom ili funkcijom penisa, a pogotovo ne s izvedbom. Zato se najbolje ne zamarati time.

11. Pjegavi

Na nekim su penisima uočljive pjegice, i opet je to pitanje pigmentacije. No, ako primijetite novu mrlju ili drugu promjenu na koži najbolje je provjeriti ih kod liječnika, jer mogu biti znak spolno prenosive bolesti ili raka kože.

12. Dlakavi

Neki muškarci imaju sreće pa su im stidne dlake lijepo raspoređene, a drugima se u gustom rastu protežu preko mošnji i baze penisa, pa i po tijelu penisa. Stidne dlake imaju svoju svrhu, kaže Holly Richmond, čuvaju nas od mikroba i bakterija, a pored toga zadržavaju i emitiraju feromone koji privlače našeg partnera/partnericu.

No, pljuckanje stidnih dlaka tijekom oralnog seksa nije nimalo zabavno, pa najbolje što partnerica (ili partner) mogu učiniti je na simpatičan način predložiti šišanje/skraćivanje/brijanje.

13. Obrijani

Neki muškarci preferiraju šišanje ili brijanje intimnih dijelova. To je dobro jer će partnerici pružiti nesmetan pogled, a vjerojatno će se lakše odlučiti i na oralni seks. Prije seksa utrljajte lubrikant, penis će biti još skliskiji, što pruža divan osjećaj kad je penis vrlo tvrd, predlaže Richmond.

14. Neobrezani

Neobrezan ili obrezan penis – to je obično kulturalno pitanje (religijsko, tradicijsko itd.). Kod neobrezanih kožica je netaknuta, što može zahtijevati malo više truda oko intimne higijene. Prepucij je vrlo osjetljiv na nježne dodire i njegovo navlačenje naprijed-nazad preko glavića pruža muškarcu velik užitak, pa se smatra da neobrezani muškarci doživljavaju ljepše trenutke u seksu od obrezanih.

15. Obrezani

Obrezivanje, tj. uklanjanje kožice, obavlja se obično u ranom djetinjstvu. Iz vjerskih razloga provode ga Židovi i Muslimani, a vrlo je popularno i u SAD, gdje je oko 90 posto odraslih muškaraca obrezano, kaže dr. Alukal. Ondje se počelo provoditi krajem 19. stoljeća, jer su neki premoralni čistunci smatrali da će obrezani dječaci manje masturbirati.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće