Ispiši ovu stranicu

Nedavno se na internetu pojavila jedna nevjerovatno viralna mapa koja u samo jednoj rečenici opisuje kako možete da iznervirate apsolutno svakog Evropljanina.

Tako, recimo, Srbina možete da izbacite iz takta kada mu kažete da je Tesla bio Hrvat, dok recimo Makedonce, Slovence i Hrvate iznervirate sa konstatacijom da su oni alpski, katolički i južni Srbi, piše Sputnik.

 

Rumuni se iznerviraju kada im kažete da im je zemlja predivna i prelijepa (sarkastičnim tonom naravno), te da je Budimpešta prelijep grad. A tek Britance? Njima je dovoljno da kažete da Folklandska ostrva pripadaju Argentini.

Francuzi će vas prebiti ako im kažete da je američko vino najbolje a svijetu, a Italijani će da organizuju vendetu protiv vaše porodice ako im kažete da je pasta samo ukusna kada je prelijete kečapom.

Španac će vas nalupati gitarom ako ga pitate je li Latino, a Portugalac ako pitate da li govori španski ili brazilski.

Česi i Slovaci su alergični na to da ih se zove istočnim Evropljanima, a narode sa Baltičkog poluostrva (Estonija, Latvija, Litvanija) ako ih poistovjećujete sa Rusima.

Turčin će od vas napraviti doner ako ga pitate da vam prevede nešto sa arapskog

Grk će da vam se nagovori ako mu kažete “Makedonija Makedoncima”

A šta je sa Bosancima i Hercegovcima? Njima možete pričati svašta – od toga da im je država propala, da su im političari nepismeni, da ne znaju pjevati, da su smotani u sportovima, da su krkani,… sve će da prešute i da oproste. Ali će da vas odrobijaju ako naručite burek sa sirom.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće