Ispiši ovu stranicu

SVJETSKA ZAVJERA Najmanje 10 dokaza da Macron besprizorno laže i obmanjuje

Emanuel Macron, francuski predsjednik, obmanuo je svjetsku javnost izjavom kako BiH ima problem zbog povratka džihadista.

Francuski predsjednik, Emanuel Macron, u intervju za The Economist kazao je kako je "BiH tempirana bomba" i da je prvo pitanje u kontekstu sigurnosti Zapadnog Balkana naša zemlja jer se suočava s problemom povratka džihadista.

Francuski predsjednik, naravno, iznosi lažne optužbe, notorne laži kojima je cilj destabilizacija BiH i stigmatizacija Bošnjaka. To potvrđuju i izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića, predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, sarajevske "građanski" orijentirane Naše stranke, pa sve do Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva koji je već jučer u zaštitu digniteta ove države stao pozvavši francuskog veleposlanika u BiH na "raport".

"Državotvorni mediji" su, također, na našu sreću, upozorili na lažne optužbe i laži francuskog predsjednika koji očigledno nije svjestan političkih i društvenih okolnosti u BiH, njenog multikulturalnog duha i činjenice da u našoj zemlji radikalnog islama nikada nije bilo niti će ga biti. A još manje nekakvih džihadista i to povratnika.
U prilog besprizornim Macronovim lažima koje za cilj imaju agresivnu "antibosansku", a sami time i "anticivilizacijsku" propagandu, dužni smo podsjetiti i na konkretne primjere i razmjere njegovih laži i ni u čemu utemeljenih optužbi. Pa, krenimo redom:

1. U BiH za vrijeme rata bošnjački politički i vojni vrh nije u sastavu Armije RBiH kao legaliziran odred imao postrojbu El- mudžahid.

2. Mudžahedina u BiH nije bilo i nisu činili ratne zločine protiv civilnog stanovništva. Nisu ritualno odsijecali glave, nisu organizirali kampove, a ni od hrvatskih ili srpskih sela pravili svoja "naselja".

3. Mudžahedini nisu nakon rata ostali u BiH jer nisu ni došli. Laž je da su ostali u BiH nakon potpisivanja Daytona, a još je veća laž da su pomogli i stvaranje 7. muslimanske brigade u kojoj su osim stranih bili i domaći vojnici Bošnjaci. Laž je da su propagirali "džihad". O tome osloboditelj Bosne, Šerif Patković, ima mnogo toga za reći. Šteta je što Macron nije imao priliku njegov slavni govor i čuti.

4. Laž je da su nakon rata mudžahedinske ćelije u BiH ubile 9 policajaca i povratnika u Travniku. Policijska uprava u Bugojnu nije dignuta u zrak. Auto-bomba u Mostaru nikada nije eksplodirala. Jozu Leutara nisu ubili u terorističkom napadu.

5. Selefije, od milja vehabije, ili do kraja tepajući "samo malo ozbiljniji muslimani" u BiH ne postoje. Ako vas netko pokušava uvjeriti u suprotno i skrenuti pozornost na sela poput Gornje Maoče u koje policijske snage BiH nemaju mogućnost pristupa, također, je laž: niti ima vehabija, niti im je Gornja Maoča ikada bila stanica. Riječ je o pitoresknom bosanskom selu čiji su stanovnici skloni "turističkim odlascima" u Siriju.

6. Mevlid Jašarević nije pucao na zgradu Veleposlanstva SAD-a. Pored zgrade Veleposlanstva jest šetao čovjek neobičnog stylinga: duga brada, kraće hlače i kalašnjikov samo su dio jedne subkulture. Malo neobičnije od rockera ili punkera. Obitelj Anđelić u Konjicu na Badnjak nije ubio vehabija. Vojnike Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, također, nije ubio vehabija.

7. Iz BiH pripadnici selefijskog pokreta, a koji u našoj zemlji, ne postoji, nisu išli boriti se na stranu ISIL-a u Siriju. Ako je kojim slučajem, netko i otišao, to su bile osobe koje su se, barem ako je vjerovati Bakiru Izetbegoviću, "borile protiv Assadovog režima".

8. Ne postoje para-džemati. Nisu nikad ni postojali. Laž je da su predstavnici bošnjačko - muslimanske političke i vjerske elite potpisali Deklaraciju o borbi protiv terorizma i integraciji paradžemata. Paradžemati ne postoje.

9. Budući da nema odlazaka selefija iz BiH na strana ratišta, Sud BiH nikome nije ni sudio povodom tog kaznenog djela.

10. Semiha Borovac nikad nije rekla kako će supruge ISIL-ovih povratnika iz BiH smjestiti u naselje Salakovac kod Mostara. Ne postoje oni koji su otišli, a tako ni oni koji se vraćaju. Jedan zanemarivi broj boraca protiv Assadovog režima su neženje.

"Uvjeren sam da, prvo, moramo reformirati svoje procedure za članstvo u EU jer one više ne služe svrsi. Nisu strateške. Također nisu ni političke, već su previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju da u nekim trenucima razmotrite pitanje reverzibiliteta. Drugo, ako ste zabrinuti za ovu regiju, prvo pitanje nisu ni Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista, je Bosna i Hercegovina", stoji u izjavi Emanuela Macrona, koji je ovom izjavom obmanuo svjetsku javnost.

Ili kako je to sam Bakir Izetbegović najbolje ocijenio:"Nije red i nije utemeljeno".

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće