Ispiši ovu stranicu

Veliki pothvat hrvatskog kapetana: "Provukao" golemi kruzer kroz uski kanal

Sa samo 0,7 metara udaljenosti od obale sa svake strane, hrvatski kapetan Jozo Glavić uspio je kruzerom proći kroz Korintski kanal u Grčkoj.

Hrvatskog kapetana Jozu Glavića prije dvije godine Fred. Olsen Cruise Lines pitao je želi li upravljati kruzerom kroz uski Korintski kanal u Grčkoj.

''Nakon pregleda kanala pitali su me želim li proći kruzerom kroz njega. Bio sam zahvalan na ponudi i počašćen. Ponekad želimo testirati svoje sposobnosti i nisam mogao tražiti bolji izazov. Moram se ispričati svojoj supruzi za svaki trenutak koji sam bio odsutan iz našeg doma, kada je moj um bio u Korintskom kanalu, imao stotine scenarija u glavi, umjesto da sam bio uz nju kad me trebala. Moram joj zahvaliti što je imala razumijevanja i dala mi podršku. Uskoro očekujemo rođenje našeg djeteta'', rekao je.

Kruzer ''Braemar'' isplovio je iz Southamptona s 929 putnika 27. rujna te krenuo na 25-dnevno krstarenje Korintskim kanalom i grčkim otocima. Dugačak je 195,82 metra, širok 22,52 metra, a težak 24.344 bruto tona. Prolazak kroz kanal trajao je otprilike sat i pol, a kapetan kaže da je očekivao da će trajati i duže.

''Ovo je najveće postignuće u mojoj karijeri do sada. Zahvalan sam što sam dobio ovu priliku, to je trenutak koji nikada neću zaboraviti i na to ću uvijek biti ponosan'', rekao je kapetan.

Korintski kanal spaja Korintski zaljev sa Saronskim zaljevom. Važna je i povijesna pomorska ruta kojom su plovila ulazila u Egejsko more.

''Ovo je nevjerojatna plovidba i veliki korak u Fred. Olsenovoj povijesti dugoj već 171 godinu. Oduševljeni smo što smo ovo mogli podijeliti s našim gostima. Trudimo se stvoriti uspomene koje će trajati doživotno, a gosti na 'Braemaru' su se toliko približili Korintskom kanalu da su gotovo pa dodirivali stijene. Znamo da će ovo biti odmor koji nikada neće zaboraviti. Već sada imamo nevjerojatno visoku potražnju za našim drugim krstarenjem u proljeće 2021. godine. Jedva čekamo sve ovo proći ponovno", rekla je direktorica proizvodnje i podrške kupcima za Fred. Olsen Cruise Lines, Clare Ward.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće