Ispiši ovu stranicu

točno je izračunao datum kraja svijeta

Jedan od najpoznatijih znanstvenika Isaac Newton vrlo precizno je predvidio kraj svijeta, ako je u pravu ne piše nam se dobro

Jedan od najpoznatijih znanstvenika u povijesti sir Isaac Newton, prije više od tri stoljeća predvidio je kada će doći kraj svijeta, a ako je bio u pravu čovječanstvu ne preostaje još mnogo vremena.

Engleski fizičar, matematičar i astronom, njegova knjiga 'Matematički principi prirodne filozofije', objavljena je 1687., a postavila je temelje klasične mehanike i zakona gravitacije - za koje se smatra da ih je napisao inspiriran padom jabuke sa stabla.

Iako je bio vrsan znanstvenik, Newton je bio u istovjetnom kontaktu i sa svojom religioznom stranom.

Njegovi dokumenti, koji su prvi put otkriveni u kući grofa od Portsmoutha 1969., otkrivaju kako je Newton vjerovao da će se apokalipsa dogoditi točno 1260 godina od osnivanja Svetog Rimskog Carstva.

Imamo još manje od pola stoljeća?

U pismu iz 1704. godine, koje je 2007. prikazano na hebrejskom Sveučilištu u Jeruzalemu, Newton je koristio Knjigu Danijelovu, koja je dio Biblije, za izračunavanje datuma kada će navodno doći kraj svijetu kakvog poznajemo.

Godfrey Kneller / Wikipedia

Godfrey Kneller

Portret Isaac Newton, Godfrey Kneller

Prema ovim dokumentima Newton tvrdi kako je Biblija dokazala da će doći kraj svijeta doći 2060. Dodao je: 'Možda će kraj svijetu doći i kasnije, ali ne vidim razlog da se to dogodi ranije'. Do danas je, međutim ostala nepoznanica kako je Newton došao do točnog datuma. U svojim je bilješkama pisao i o propasti 'zlih naroda'.

Napisao je i kako će se 'Židovi konačno osloboditi zarobljeništva i da će se vratiti u svoju zemlju'. Mnogi su ta njegova proročanstva protumačili kao uspostavljanje Izraela nakon Drugog svjetskog rata.

"Ovo spominjem ne da bih tvrdio kada će točno doći vrijeme kraja, već da zaustavim nepristojne pretpostavke umišljenih ljudi koji često predviđaju vrijeme kraja. Njihova predviđanja propadaju, a tako i diskreditiraju sveta proročanstva", naveo je Newton.

Prema dostupnim saznanjima, pretpostavlja se da je Isaac Newton tijekom 50 godina napisao 4500 stranica trudeći se predvidjeti kada će nastupiti kraj svijeta. Međutim, nisu poznate točne riječi iz knjige Danijelove na osnovu kojih je Newton napravio svoj izračun, odnosno predviđanja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće