Ispiši ovu stranicu

Odlično zdravstveno i puno godišnjeg: 6 država u kojima se dobro živi

Šveđani su svake godine među najsretnijim i najzdravijim ljudima na planetu.

A kako i ne bi bili? Zdravstveni sustav im je sjajan, garantirano vam je i najmanje pet tjedana godišnjeg odmora, škole su besplatne...

Koliko smo samo puta zaključili kako je zdravlje najvažnije? A zdravlje ne nalazite samo u teretani i u zdravim svježe iscijeđenim sokovima već i u mogućnostima koje neka zemlja pruža. Tako da, ako ste se spremni preseliti, a gledate neku zemlju koja pruža mnogo toga za zdrav život, možda vam ovim popisom suzimo izbor...

Švicarska

Zemlja sira, čokolade i satova iz godine u godinu pojavljuje se na popisima najzdravijih i najsretnijih zemalja svijeta. Prirodne ljepote, miks kultura, ugodni životni uvjeti i financijska stabilnost kreiraju način života koji je prilično zdrav. Švicarci su opušteni, zdravo se hrane, a do svih prirodnih ljepota možete doći relativno jednostavno jer u ovoj zemlji postoji fantastičan javni prijevoz. Također, nije loše ni naglasiti kako je švicarska putovnica izuzetno moćna, pa kad je imate, možete gdje vam srce želi...

Island - 2

Island

Iako se Islanđani moraju nositi s dugačkim zimskim noćima, s druge strane mogu uživati u divnim ljetima kad dan praktički – nikad ne završava. Tako je ljeto rezervirano za zabavu, pa se u kasne sate održavaju sportske manifestacije, razni festivali i lude zabave. Također, riječ je i o zemlji u kojoj gotovo nema kriminala, pismenost je 99 posto, a veliki je plus što komaraca ovdje – nema. Uza sve to, Svjetski ekonomski forum proglasio je Island najboljom zemljom što se tiče ravnopravnosti spolova, tako da ćete ovdje imati obilje "zdravlja“ u svim pogledima.

Švedska

 

Jednako kao i Švicarci, i građani Kraljevine Švedske svake su godine prema anketama među najsretnijim i najzdravijim ljudima na planetu. A kako i ne bi bili? Zdravstveni sustav im je sjajan, garantirano vam je i najmanje pet tjedana godišnjeg odmora, škole su besplatne, porodiljni dopust traje 480 dana... Treba li dodati još što? Ah, da, odavde je i IKEA! Iako vrijeme i nije najbolji saveznik, Šveđanima ono ne smeta, već su ga iskoristili za dugačku skijašku sezonu, klizanje na ledu, hokej, ali jednako tako uživa se i u šetnjama i trčanju. Kad pak dođe ljeto, glavne sportske aktivnosti postanu vožnja kajacima, plivanje, a svakodnevno se održava i tisuće piknika na brojnim zelenim površinama. Uz to, Šveđani su mahom liberalni i tolerantni, a ne zaboravimo ni dodati – prilično dobro izgledaju.

Japan - 5

Japan

Vjerojatno tehnološki najpotkovanija država na svijetu s izuzetno snažnom ekonomijom ne može biti nepoželjno mjesto za život. Također, Japanci se ponose i izuzetnom kulturom, pa je Japan dao nebrojeni broj stvari koje su se našle na popisu Svjetske kulturne baštine. Balans i miks tehnologije, povijesti, umjetnosti, ali i snažnih obiteljskih veza čine Japan jednom od najzdravijih zemalja na svijetu. Još dodajte zdravu prehranu baziranu na ribi i povrću te brojne borilačke vještine i možda se poželite preseliti u Zemlju Izlazećeg Sunca.

Italija

Evo nas i do uvijek drage i mile nam Italije. Država je to čiji stanovnici žive u prosjeku 83,4 godine, čime se nalazi u samom svjetskom vrhu. Naravno, Talijani će vam reći kako toliko dožive zbog zdrave hrane, ali kako se i ne bi hranili zdravo kad svi imaju baku koja kuha fantastično?! Jela se pripremaju satima, a nakon završetka obroka traju druženja za obiteljskim stolom. Radni tjedan u prosjeku traje 36 sati, a u njemu se nađe vremena i za ručkove i ispijanje kava, što djeluje pozitivno na zbližavanje ljudi. O kulturi u Italiji suvišno je i pričati, jer koji god grad da posjetite, teško je ne ostati fasciniran, a ni priroda nije ništa manje lijepa. Pitajte one koji skijaju ili planinare na Dolomitima, pa ćete samo vidjeti širok osmijeh na njihovim licima.

Positano, Italija - 2

Australija

Većina ljudi u Australiji živi na obali ili barem u njezinoj blizini. S obzirom na klimu, morske radosti itekako se koriste, sunca ima u izobilju a ne manjka ni zdrave hrane. Australski način života podrazumijeva provođenje dobrog dijela dana u prirodi, tako da, tko voli avanturu, sunce i more, odlazak u "Land Down Under“ nameće se kao logičan izbor.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće