Ispiši ovu stranicu

Šta naš narod jede?

Pijete vodu, šetate i držite dijetu, a dupe vam je još uvijek mlohavo zbog celulita? Za sve je kriv ovaj detlaj na deklaracijama hrane koji niko ne gleda

Šetate redovito, pijete samo vodu, masirate noge, gledate šta i koliko jedete, a celulit ne odlazi? Dobro pogledajte deklaraciju o hrani koju kupujete – ona skriva krivca za vaš celulit.

Čak i kada ste spremni uložiti vrijeme i trud kako biste provjerili deklaraciju prije nego što želite kupiti proizvod, ponovno ćete se suočiti s mnogim preprekama. Mala slova, bezizgledni stolovi, varalice poput činjenice da je sve deklarirano 100g, bez obzira na količinu proizvoda koje kupujete, samo su neki od njih. Tu je i činjenica da, čak i kada saznate za neki proizvod, ako niste stručnjak, teško je znati što zapravo čitate.

Dakle, recimo, ako se potrudite da se riješite celulita – redovito vježbate, pokušate se ispravno hraniti, kretate se i masirate, pijete dovoljno vode, a celulit je opet tu, možete pronaći krivce na etiketi proizvoda koji kupujete. Miroslav Otašević, inženjer prehrambene tehnologije i jedan od kreatora projekta “Šta jedem?” objasnio nam je kako i na šta obratiti pozornost.

Tekst deklaracije obično se piše malim slovima. Tablice ishrane također ponekad mogu biti neprozirne i teško ih je interpretirati, nerazumljive su.

Prehrambeni proizvodi se u većini slučajeva deklariraju na 100 g (tekućina od 100 ml), bez obzira na veličinu pakiranja. Uz prikazane vrijednosti po 100g, u hranidbenoj tablici (NT), neki proizvodi također pokazuju vrijednosti na preporučenom udjelu.

– Prikazane vrijednosti odnose se na prosječnu žensku osobu, prosječnu dob, visinu, težinu i aktivnost.

Dnevni preporučeni unos

Izvor: Stil.kurir.rs

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće