Ispiši ovu stranicu

Vozite u natikačama, japankama ili bosi? Policija otkrila može li vas kazniti

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom, kažu u PU međimurskoj

S dolaskom toplijeg vremena mnogi vozači za volan automobila sjedaju u natikačama, japankama ili čak i bosi zbog čega ugrožavaju svoju, ali i sigurnost drugih u prometu.

Iako se to ne preporučuje, policija vas nikako ne može sankcionirati.

– Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu, konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima – pojasnili su u PU međimurskoj za portal eMedjimurje.

– Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu – pojašnjava glasnogovornik policije Radovan Gačal.

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće