Ispiši ovu stranicu

OVO JE NAJGORI NAPASNIK KOJI VAM UNIŠTAVA VRT I PLODOVE

Zauvijek se riješite krtice pomoću ovog jednostavnog trika!

Svakog proljeća krtice naseljavaju dvorišta, livade, zemljište i traže svoju omiljenu hranu  - crve. U prosjeku samo jedna ili dvije odrasle krtice naseljavaju jedan hektar zemljišta.

2016-36-nature

Krtice izgledom podsjećaju na poveće miševe. Iako ne nanose štetu biljkama, ipak u potrazi za hranom, iz svojih hodnika počnu izbacivati zemlju, te tako nastaju mala brašca zemlje, poznata kao krtičnjaci.

kako-se-rijesiti-krtica-savjeti-za-zastitu-vrta-i-rjesavanje-2542a9930969ea2f83276cd7f368d06b-view-article-new

Jedna krtica je za 20 minuta u stanju da iskopa i do 6 kg zemlje.

najgori-napasnik

Iako se u poljoprivrednim apotekama mogu naći sredstva koja efikasno tjeraju krtice, savjetujemo vam da ipak pribjegnete prirodnim rješenjima.

U nastavku pogledajte 3 efikasna načina kako da otjerate krtice iz svog dvorišta.

Jedan od poznatijih je da plastičnu bocu od mineralne vode škarama odrežemo na pola, odvrnemo čep i sa grlom prema dolje, gurnemo je u rupu (u krtičnjak). Vjetar koji puše iznad boce vrtloži se i stvara zvukove koji se prenose u podzemne hodnike, a koji irirtiraju krticu.

Drugi način je da kuglice vate natopite limunovim uljem i gurnete u rupu. Miris limuna koji je nama ugodan, krtica ne podnosi.

Slično djelovanje ima i smjesa koju napravimo od 3/4 sirutke i 1/4 mlaćenice (stepke). Taj miris ima zadatak da zasmradi ionako kisikom osiromašen zrak u podzemnim dvorima.

Uglavnom, kad se krtica jednom naseli na područje vašeg vrta, dvorišta ili travnjaka predstoji vam mukotrpna i dugotrajna borba za svaki pedalj zemlje, piše "uredisvojdom.com". 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće