Ispiši ovu stranicu

Iskusni lovac na zmije otkriva : Stavite ovo u dvorište, a zmije će bježati glavom bez obzira

Sa dolaskom ljeta i toplijih dana pojavljuju se i zmije koje niko od nas ne voli, a na samu pomisao da nas ujede zmija svi se ježimo.

Znate li šta najviše plaši zmije ? Postoji jedna stvar koje se zmije naročito plaše.

Stručnjaci preporučuju da kao sredstvo zaštite od zmija, ali i od drugih gmizavaca se koristi miris naftalina.

Ova metoda se vrlo lako primjenjuje, plastična flaša se rasječe, te se u nju sipa naftalin, pa se prekrije da ga ne bi kiša isprala. Ostavi se tako u dvorištu, a zmije taj miris osjete na velikoj udaljenosti, pa se zbog toga neće zadržavati u okolini.

Juli i august su period godine kada je najveća najezda zmija, te tada i prijeti najveća opasnost od ujeda. Zmije možete otjerati i ako koristite sodu bikarbonu, o tome smo pisali već ranije, ukoliko niste upućeni – metoda je jednostavna, pospete sodu bikarbonu po dvorištu, tu metodu ponavljate svaka 3 – 4 dana.

Pored toga zmije se plaše i ježeva. Gdje ima ježeva, tu nema zmija. Takođe ukoliko u dvorištu vidite slijepića nemojte ga ubijati. Bolje ga samo sklonite u stranu ako vam smeta, on je dobar znak da nema zmija u dvorištu, pošto oni otjeraju zmije.

Trenutno u ovom proljetnom periodu zmije se ne pojavljuju toliko kao na ljeto, kada su najveće vrućine, međutim sada je potrebno da obratite posebnu pažnju na njih, pogotovo na otrovnice, jer iako ih nema puno, njihov otrov u proljeće je najgušći i ima najjače djelovanje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće