21 Rujan 2018
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

Anto Đapić u Bujici: Treba ukinuti državno pokroviteljstvo nad komemoracijom u Jasenovcu!

Ako Srbi žele snimati bajku o Jasenovcu, to se ne može događati na našem teritoriju - izjavio je u Bujici na Z1 Anto Đapić, predsjednik stranke DESNO.

Bujica je obradila temu snimanja filma o Jasenovcu, koji najavljuju Srbi, a za što će izdvojiti najmanje 20 milijuna eura. Izjavu za emisiju dao je i hrvatski redatelj Jakov Sedlar: - Ne bi me začudilo niti da im HAVC dodijeli neka sredstva, poznanici iz Beograda već su mi rekli da će im uputiti zamolbu!

Najavljeni film o Jasenovcu koji će biti na engleskom i u američko-srpskoj produkciji trebao bi režirati Emir Kusturica. Đapić smatra da bi službeni Zagreb trebao oštro reagirati već i na samu najavu o snimanja filma: - Ma, snimaj ti film o Jasenovcu, ali ne u mjestu Jasenovac! Ne smijemo im dopustiti da dođu i da snimaju filmove protiv nas na našem državnom teritoriju. Osim toga, postoje i drugi mehanizmi zaštite od velikosrpske propagande. Hrvatska država trebala bi prestati biti pokrovitelj komemoracije u Jasenovcu! Svake godine moramo trpjeti uvrede Krausa i Pupovca i to još za naš novac! Jedini cilj tzv. antifašizma koji promiču, jest prikrivanje zločina koji su napravljeni od strane komunista.

”To će biti bajka o Jasenovcu! I ta će se bajka plasirati po svijetu, a hrvatska službena politika samo će potvrđivati sve ono što Srbi govore. Hrvatski narod je već umoran od toga da se stalno nešto pravdamo i nekome ispričavamo. Da bi prikrili zločine koje su počinili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tijekom agresije 90-ih, oni sada opet otvaraju priču o Jasenovcu,” komentirao je u Bujici Anto Đapić.

MILORAD PUPOVAC UPRAVLJA HRVATSKOM, A VUČIĆ PUPOVCEM!

Dugogodišnji čelnik HSP-a, smatra da hrvatska vlast ovisi o – Miloradu Pupovcu: “Pupovac upravlja Hrvatskom, a stvarna peta kolona Beograda su tzv. antifašisti!”

Nama je najveći problem kukavička politika Hrvatske, a ne Srbi - kaže Đapić i nastavlja: - Oni mogu biti četnici, pjevati četničke pjesme, mogu slaviti Dražu i polagati mu vijence na Ravnoj Gori, snimati filmove o Jasenovcu i naoružavati se, ali najveći problem je u opčinjenosti naših političara Beogradom! 

“Činjenica je da je u ovom trenutku Milorad Pupovac najjači političar u Hrvatskoj i to se lako može argumentirati,“ konstatirao je Anto Đapić i napomenuo: “On je ovih dana u Hrvatskom saboru, odgovarajući na zahtjeve oporbe, rekao kako će im 'oni dati izbore'. Pazite, zastupnik nacionalne manjine, koji je biran po posebnom zakonu, govori da će on nekome dati izbore! Pa, tko je Pupovac da upravlja Hrvatskom?! Upravo je on tražio smjenu Martine Dalić, tražio je i da se makne ploča HOS-a iz Jasenovca, a sve radi po nalogu Aleksandra Vučića kako bi destabilizirao Hrvatsku. Svoju snagu pokazujte zato jer je svjestan da tanka parlamentarna većina ovisi o njemu... Međutim, nije nama ništa kriv Pupovac, nisu krivi niti Srbi i njihovo zveckanje oružjem, najveći su krivci naši političari i hrvatska politika.”

Đapić smatra da Pupovac zapravo reketari HDZ i to čini po uputama iz Beograda: “Plenković je sebe, stranku i Vladu doveo u poziciju potpunog reketa i ucjene. A sve se moglo izbjeći još kada je počela bitka oko ploče u Jasenovcu. Da im tada nije napravio ustupak, ne bi uslijedio drugi i sada – treći. Ispada da ga Milorad Pupovac drži u šaci. Zbog naših slabosti Beograd prijeti Hrvatskoj – najavljuju drugo poluvrijeme, a agresija je već započela. Vrijeđaju nas od New Yorka do najave snimanja novog filma o Jasenovcu. Dok oni medijski već započinju s agresijom, naši zagovaraju njihov ulazak u Europsku uniju!“

SRBIJA NE SMIJE U EUROPSKU UNIJU NI POD KOJU CIJENU!

“Hrvatska Vlada ne smije ni pod koju cijenu dati zeleno svjetlo za ulazak Srbije u EU bez referenduma hrvatskog naroda,” jasan je Đapić koji ističe da bi se “dr. Franjo Tuđman okrenuo u grobu kada bi vidio da njegovi nasljednici ponovo uvlače Srbiji u zajedničku asocijaciju sa Hrvatskom...”

Srbi trebaju znati ključnu stvar; da neće ući u Europsku uniju dok smo mi tamo – jasan je Đapić koji primjećuje da “Srbija želi u Uniju zbog toga jer su svjesni da će ući i Bosna i Hercegovina, pa ako ostanu izvan EU, propada im plan ujedinjenja sa tzv. Republikom Srpskom“.

Srbijanskom predsjedniku Đapić je poručio: “Tko se mača laća, od njega i pogiba!“

Vučić se ponaša kao 'europejac', dok njegovi jurišnici Dačić i Vulin koriste baš svaku priliku da napadnu Hrvatsku, a da ne govorim o Vojislavu Šešelju koji je idejni tvorac Aleksandra Vučića – nastavlja Đapić, kojem ne smatra usporedba sa Šešeljem: - Radio sam sve što je bilo potrebno da se Srbi zastraše devedesetih i oni su dobro prepoznali moj rad. Sve što sam radio kao čelnik HSP-a i jedan od čelnika HOS-a, stojim iza toga. Kada me Trifunović kod Stankovića uspoređuje sa Šešeljem, to je bolje nego da me usporedi sa Čedom Jovanovićem, kojeg Srbi smatraju izdajicom.

Komentirao je i incident u beogradskoj Skupštini, kada je izgažena hrvatska zastava i napadnuti Jandroković, Mrak-Taritaš i Milošević: - Kao prvo, ne znam zašto su uopće išli tamo?! Ali, kada su već otišli, trebali bi znati da idu u Skupštinu gdje su ubijeni hrvatski vođe. Kada bih se ja bojao četnika Šešelja, nosio bih praćku uza sebe! Mi smo ga porazili u ratu, naši HOS-ovci su ga potukli, a sve drugo je manje važno...

ZABRANA HOS-ovih ZASTAVA NA BLEIBURGU – IZDAJA!

I u petak su u Bujici spominjani uhićeni Hrvati na Bleiburgu. Đapić je za incidente okrivio neke krugove u Hrvatskoj, a zabranu HOS-ovih zastava  na komemoraciji u Austriji nazvao je “izdajom”. Inače, upravo je Đapić svojedobno predložio saborsko pokroviteljstvo za Bleiburg: ”Prije više od dvadeset godina predložio sam državno pokroviteljstvo osobno predsjedniku Tuđmanu. I on je to čvrsto prihvatio. Kada se Josip Manolić usprotivio, dr. Tuđman mu je jasno odgovorio: 'Da nije bio ustaša, četnici bi nas sve poklali '41. godine!' Naši emigranti su oduvijek održavali spomen na Bleiburg i hvala im na tome, međutim ova zadnja komemoracija govori nam da nešto moramo mijenjati i da je problem kod nas. Uhićenja ne bi bilo bez intervencije iz Hrvatske i bez kampanje protiv Bleiburga! Onaj tko doživljava da je incident HOS-ova zastava na Bleiburgu, taj čini akt izdaje! To je zastrašujuće! Predlažem da se u prkos svima okupimo 22. lipnja u još većem broju - na Jazovci i da im pokažemo tko smo i što smo!“

Đapić je u Bujici odgovorio i na napade u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, kada je gostovao srbijanski glumac Sergej Trifunović. Ispriku Aleksandra Stankovića ne smatra iskrenom i ne prihvaća je: “Nazvao me je i ispričao se, ali ja i dalje razmišljam o tužbi. Nisu sporne samo uvrede na moj račun, već ponajprije uvrede na račun hrvatske države, predsjednika Tuđmana, naše povijesti i Domovinskog rata. Neoprostivo je da za naš novac, javna televizija daje prostor neprijateljima koji blate hrvatske vrijednosti. Držim da je za HRT jedino rješenje čelična metla, po uzoru na ono što je Orban napravio na mađarskoj nacionalnoj televiziji!”

BUJICA

Pročitano 134 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

JEDEMO OTROV! Kako prepoznati GMO HRANU U 2 KORAKA!

JEDEMO OTROV! Kako prepoznati GMO HRANU U 2 KORAKA!

Napomenimo i kako, bez obzira na tvrdnje da je uzgoj...

ZA 14 DANA IZGUBILA SAM 10 KILOGRAMA

ZA 14 DANA IZGUBILA SAM 10 KILOGRAMA

Treba vam samo 1 limun I RECITE ZBOGOM SALU!

SAMO GA UBACITE U ČAŠU VODE: Topi kilograme, štiti srce, spriječava dijabetes

SAMO GA UBACITE U ČAŠU VODE: Topi kilograme, štiti srce, spriječava dijabetes

Voda sa krastavcima je osvježavajuće piće koje se koristi kao...

Stavite ove TEGLE u dvorište i KOMARCI će vas zaobilaziti cijelog ljeta!

Stavite ove TEGLE u dvorište i KOMARCI će vas zaobilaziti cijelog ljeta!

Ništa ne može leti da nas iznervira kao komarci!

SMOKVE KAO LIJEK: Pogledajte kako vam mogu pomoći i za šta su dobre!

SMOKVE KAO LIJEK: Pogledajte kako vam mogu pomoći i za šta su dobre!

Sušene smokve uvijek možete naći u supermarketu, ali svježe smokve...

“Nikada ne govorite loše o drugima” – 20 indijanskih životnih pravila

“Nikada ne govorite loše o drugima” – 20 indijanskih životnih pravila

Etički kodeks sjevernoameričkih Indijanaca može nas sve inspirirati na važne...

Nikada više nećete kupiti puter nakon što ga sami napravite

Nikada više nećete kupiti puter nakon što ga sami napravite

Bez obzira na to da li želite to da priznate...

Obilježen Dan III bojne Donja Mahala – Kostrč

Obilježen Dan III bojne Donja Mahala – Kostrč

Dostojanstveno i prigodno jučer je obilježen „Dan III bojne Donja...

Fra Zvonko MIličić iz Tolise proslavio 25 godina misništva

Fra Zvonko MIličić iz Tolise proslavio 25 godina misništva

Fra Zvonko Miličić iz Tolise jučer je u crkvi na...

Održana promocija romana „Muke po fra Marku“, autora fra Luke Markovića

Održana promocija romana „Muke po fra Marku“, autora fra Luke Markovića

Umirovljeni svećenik u župi Tolisa fra Luka Marković, spisateljski vrlo...

STANJE NA PUTEVIMA Saopćenje BIHAMK-a

STANJE NA PUTEVIMA Saopćenje BIHAMK-a

Magla u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila u...