Ispiši ovu stranicu

Skrivena poruka Da Vinčijeve „Posljednje večere“

Istraživači tvrde da postoji tajna poruka skrivena u Leonardovoj verziji slike “Posljednja večera” koja ukazuje na to da je Isus Krist bio smrtnik.

“Posljednja večera” koju je naslikao Leonardo Da Vinci nije jedina verzija te slike. Međutim, vjeruje se da je njegova verzija jedinstvenija nego što smo mislili. Jedan straživač vjeruje da je otkrio “skrivenu” poruku koju je umjetnik utkao u djelo.

Što ako je to istina? Što ako slika Leonarda Da Vincija zaista krije tajnu ili dvije baš kako je izmišljena priča Da Vincijevog koda sugerirala?

Ostale verzije slike prikazuju Isusa i njegove apostole kao svece, dok je Da Vinčijeva slika jedinstena, te zato istraživač smatra da je shvatio razlog zbog čega je Leonar odlučio izostaviti crtanje aureole koji okružuju Isusa i njegove sljedbenike.

Kako tvrdi istraživač, Leonardo je izostavio oreole iznad likova na slici kako bi pokazao da je Isus bio “običan smrtnik”.0

U snimku koji je predstavljen na kanalu Smitshonian Channel govori se o tome da Da Vinčijeva “Posljednja večera”, koja je poznata širokim masama, nije jedina verzija ove slike.

Ostale verzije slike su sablasno slične jedna drugoj, ali Leonardova verzija se razlikuje od svih jednim detaljem – na Leonardovoj slici ne postoje aureole.

Na Leonardovoj slici ni apostoli ni sam Isus nemaju oreole.
U videu objavljenom na kanalu Smitshonian Channel objašnjavaju:

“Prije Leonarda Da Vinčijija, sve verzije slike prikazivale su Isusa i njegove sljedbenike s oreolima, prikazujući ih kao svece, ali je Leonardo odlučio ignorirati to pravilima i naslika ih bez njih”.

Prema tvrdnjama Marija Tadeja, izostavljanje aureole na slikama Da Vincija je možda način da se prenese poruka.

Gospodin Tadej je italianski izumitelj i stručnjak za Leonarda Da Vincija.

Tadej tvrdi da su ljudi koje je Leonardo naslikao obični ljudi, a ne sveci, što ukazuje na to da je Isus bio običan čovjek.

“Vjerujem da Leonardo nije želio naslika oreole jer je smatrao da je to skupina običnih ljudi, a to je prava Leonardova tajna. Na slici “Posljednja večera” ne postoje izvanzemaljski ni neprirodni predmeti. Leonardo nam želi poručiti da je to trinaest običnih ljudi, a to je vrlo moćna poruka “, objasnio je Tadej na snimci.

Pomisao da je Isus bio običan čovjek tema je mnogih rasprava iz prošlosti.

Knjiga Da Vincijev kod i film koji je kasnije nastao čvrsto su podržali te tvrdnje ali ih je Vatikan odbacio.

Tadej objašnjava da je “Leonardo Da Vinci suptilno prenio poruku svojom slikom” Posljednja večera “- da je Isus bio smrtnik – temom koja se pojavljuje u Da Vinčijevom kodu.”

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće