Ispiši ovu stranicu

Kako je 23-godišnjak iz Bijeljine 'filmski' opljačkao Švajcarca za 2,5 miliona KM?

Okružnom javnom tužiteljstvu Bijeljina policija je podnijela izvještaj protiv Aleksandra Perića (23) iz Bijeljine da je prevario državljanina Švicarske i oštetio ga za 2,57 milijuna maraka.

Ministarstvo unutarnjih poslova RS, navodeći inicijale, priopćilo je da Perića terete za prijevaru. Ovoj gotovo filmskoj priči, kako saznaju Nezavisne novine, kumovale su društvene mreže. Kako "Nezavisne" saznaju, mladić se putem Facebooka imućnom strancu predstavio kao socijalno ugrožena osoba, koja je u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Imao je nekoliko lažnih Facebook profila te je, kako ga i terete, lažnim prikazivanjem činjenica u više navrata državljanina Švicarske doveo u zabludu da mu uplaćuje novac.

On je, kako Nezavisne neslužbeno saznaju, naveo lakomislenog stranca da mu na njegove račune u nekoliko različitih banaka uplaćuje novac, a pored toga i na račune drugih lica kako bi cifre bile manje upadljive. Pravio je lažne ugovore kako bi na osnovu njih podizao novac iz banaka. "A.P. sumnjičimo da je u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica državljanina Švicarske doveo u zabludu. Naveo ga je da mu u više navrata isplati novac na račun", kažu iz bijeljinske policije. Dodaju da je potom osumnjičeni bez zakonom propisanih isprava doznačena sredstva podizao te na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 2,5 milijuna KM.

Prevara je otkrivena u srpnju prošle godine, a za Perićem je bila raspisana potjernica. Policija je tad vršila pretrese na više lokacija, a pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela. Oduzeti su određena količina dokumentacije, mobilni telefoni, prenosni računari, automatska puška i meci, kao i folksvagen tuareg i krajsler. "Osumnjičena osoba lišena je slobode 31. prosinca 2017. godine, u okviru međunarodne istrage Uprave kriminalističke policije u vezi s kaznenim djelima prevara", navode u policiji.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće