Ispiši ovu stranicu

Fantastično otkriće na piramidama u Visokom

Novi sadržaji i jedinstvena životna iskustva spremni su u Visokom za posjetioce u 2018. godini, saopštila je Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” uz potvrđeni pronalazak novih tunela koji dodatno potvrđuju tezu da je riječ o jednom od najvećih arheoloških otkrića ikada.

Iskopavanja u podnožju Bosanske piramide Sunca i pronalazak kristalnog betona u novembru 2017. potvrdila su da visina piramide prelazi 270 metara što znatno nadmašuje visinu Keopsove piramide od 146 metara. Čišćenje mreže prahistorijskih podzemnih tunela Ravne dovelo je do otkrića novih 250 metara tunela u 2017.

Starost piramida i tunela od 30.000 godina zauvijek je promjenila europsku i svjetsku historiju. Fizičari i inžinjeri su izmjerili postojanje Teslinih skalarnih valova na vrhu bosanskih piramida i tako dokazali pravu svrhu piramida kao energetskih mašina. Arheologija i nauka su u BiH načinili revolucionarni korak naprijed i odbacili dogmu o piramidama kao grobnicama

Izlaganje energiji piramida, visokim koncentracijama negativnih iona i odsutnosti štetnih zračenja u tunelima Ravne, doveo je do niza svjedočanstava o ljekovitosti boravka u podzemnoj mreži tunela. Posljednji primjer je poboljšanje vida.
Prelijepi energetski, rekreacijski i prirodni park ‘Ravne 2’, u neposrednoj blizini tunela Ravne, postao je izvanredna atrakcija tokom 2017. U ovoj godini se dodaju novi sadržaji, među kojima i zatvorena dvorana za predavanja, radionice i workshopove u slučaju kiše, Na taj način će biti kompletirana ponuda za ‘Team building’ aktivnosti, za sadržaje joge, meditacija, koncerte i rekreaciju svih posjetilaca.

Fondacija turizam shvata ozbiljno. Sve su lokacije otvorene svaki dan, tuneli se mogu posjetiti 24 sata dnevno (uz najavu za noćne posjete), 18 službenih vodiča govori glavne svjetske jezike, a osmjeh je neizostavan kod svakog uposlenika Fondacije. Za one koji imaju ambiciju da steknu dublja znanja o piramidama uvijek postoji mogućnost da se uključe u sedmodnevne grupe kojima je domaćin pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić, tri puta godišnje (u martu, junu i septembru).

Izvor:Bhdijaspora.net

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće