Ispiši ovu stranicu

Sirutku treba što češće piti, evo zašto je toliko korisna našem organizmu

Tekućina koja nastaje prilikom proizvodnje sira narodni je lijek koji se oduvijek koristi za jačanje organizma, kao i liječenje bolest

Ovaj blagotvorni napitak produljuje osjećaj sitosti i vraća energiju, a kako bi bio ukusniji, dodajte ga u omiljeni smoothie ili sok od cijeđenog voća...

Tekućina koja nastaje prilikom proizvodnje sira narodni je lijek koji se oduvijek koristi za jačanje organizma, kao i liječenje bolesti. Sirutku danas piju sportaši kako bi nadoknadili dnevnu potrebu za proteinima koji sadrže esencijalne aminokiseline te kako bi rehidratizirali organizam.

Preporučuje se onima koji pokušavaju smršavjeti jer produžuje osjećaj sitosti. Neka istraživanja sugeriraju i da može ubrzati metabolizam.

Sirutka je često u hladnjacima pobornika zdrave prehrane, osobito ona od kozjeg mlijeka, a kako bi joj okus postao privlačniji, može se dodati u smoothie s bobičastim voćem, izmiksati s jogurtom i đumbirom ili pomiješati sa sokom od naranče ili grejpa.

Sirutka se preporučuje zbog mnogo kalcija, magnezija, kalija i joda, vitamina skupine B, esencijalnih aminokiselina i drugih blagotvornih tvari, piše Pun kufer.

Na pozamašnom popisu bolesti i tegoba protiv kojih preventivno djeluje jesu upale, visok tlak, kolesterol, kronični umor, iscrpljenost organizma, a čuvarica je i zdrave probave, potiče pravilan rad štitnjače i vraća energiju.

Sirutka pomaže u izgradnji mišića te sadrži minimalan broj kalorija; u 100 mililitara ima ih manje od 30. Prilikom kupovine sirutke pokušajte odabrati što prirodnije varijante koje ne sadrže štetne hormone, kemikalije i šećere.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće