Ispiši ovu stranicu

Namirnice koje uzrokuju gasove kod novorođenčadi

To je posve normalna i uobičajena pojava, no nekada se može desiti da se bebe zbog njih ne osjećaju ugodno. Zbog toga trebate znati kako pomoći bebi koja ima česte gasove i kako da im pomognete da to lakše prebrode.
Iako je znatno manje biće vaša beba obrađuje hranu na isti način kao i vi. Dakle, ako znate da vam određena hrana kasnije stvara probleme, pripazite na istu reakciju vašeg djeteta.

Bebe mogu različito reagirati na hranu, postoji nekoliko namirnica koje mogu biti uzrok gasova kod vaše bebe. Naime, ove namirnice se sporo razgrađuju, a neke od njih su zeleno povrće, grah ali i neko voće.

Ovo su namirnice na koje morate paziti: grah, brokula, prokulice, kupus, karfiol, mekinje, zobena kaša, marelice, suhe šljive, breskve, kruške, šljive, agrumi.

Ove namirnice obično uzrokuju gasove, ali nije uvijek njihova krivica. Ne zaboravite da bebe stalno jedu i da su im crijeva stalno u poslu. A tamo gdje je izmet, tu su i gasovi.

"Ukoliko su za gasove krive ove namirnice oni će se javiti u roku od nekoliko sati", objasnila je pedijatrica Jennifer Shu.

Dodala je kako su hranjivi sastojci i hrana bogata vlaknima najbolja hrana koju možete izabrati kako bi bebina stolica bila meka i pravilna. Gasovi nisu sami po sebi problem, no ako uzorkuju nelagodu razgovarajte s djetetovim ljekarom.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće