Ispiši ovu stranicu

Kupili ste savršene cipele i dobili žulj? Ovi će prirodni pripravci olakšati bol

Žulj može biti različite veličine, pojaviti se na najnezgodnijim mjestima i pritom uzrokovati bol, upale te poteškoće pri hodanju.

Svakako bi bilo najbolje prilagoditi se promjenama na stopalima i promijeniti obuću, ali i pronaći druge načine kako se riješit ove neugodnosti... Osim flastera kojim ga možete prekriti, evo što će još poslužiti!

Kupka sa slanom vodom

Osim što omekšava kožu i smanjuje oticanje bolnog mjesta, namakanje u slanoj vodi je i dobar način uklanjanja nečistoća sa stopala.

Ulje čajevca

Ulje čajevca ima antibakterijska svojstva. Također je vrlo cijenjen adstrigent (svojstvo stezanja tkiva) koje će ubrzati i sušenje žuljeva. Budite oprezni s primjernom jer ovo ulje kod nekoga uzokuje iritaciju kože.

Jaje

Neki tvrde da je sirovo jaje naneseno na mjehur djelotvoran lijek...

Crni i zeleni čaj

Odlični su ovo pripravci za ove mjehuriće i valjda jedina dva čaja koji su učinkoviti kod liječenja žuljeva.

Krema za pelenski osip

Ona sadrži cink oksid i tako se može koristiti za tretman žuljeva. Izvrsni su za sprečavanje pojave infekcija i isušivanje zahvaćenog područja, što rezultira smanjenjem boli.

Dezodorans

Primjena dezodoransa na područje stopala gdje vas žulja cipela učinkovita je preventivna mjera za stvaranje žuljeva. To je zbog toga što dezodoran sprečava vlaženje kože, a žuljevi se pogoršavaju kada su stalno izloženi vlazi.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće