Ispiši ovu stranicu

Ujeo vas komarac? SAMO NAMAŽITE OVO! Svrab nestaje u sekundi, REŠITE SE MUKE!

Stiglo je ljeto što znači da je došlo vrijeme kada leteći smorovi počinju uznemiravati ljude širom svijeta.

Dežurne službe u svim većim gradovima u velikoj mjeri oprašuju gradove koji se nalaze uglavnom oko velikih rijeka, ali opet je vrlo teško odbraniti se od tih vrlo malih uljeza. 

Naročito ako idete negdje u prirodu, onda su pred vama samo pravi problemi. Ponekad nas toliko ugrizu komarci da to primjećujemo tek kad dođemo kući i primijetimo more malih prištića koja jako svrbe. Kako regulisati ozljede uboda komaraca? Uzmite malo jabučnog octa i samo ga namočite u mali komad gaze i nanesite na mjesto uboda, za samo par minuta prestat će da vas svrbi upaljeno područje na koži.

U zamrzivaču uvijek morate imati gotov led spreman. Stavite jednu kocku leda na komad gaze i naslonite to na mjesto ugriza. Upala će se smiriti vrlo brzo i više nećete imati nikakvih problema. Isto tako metodu koja zaista može pomoći kod ovog problema – uzmite suhi sapun koji će također zacijeliti ovu vrstu uboda, naravno, uostalom, operite i mjesto na kojem ste čuvali taj suhi sapun. Možete isprobati i med za sam kraj, koji također ima snažan protuupalni učinak na vašu kožu koja je natečena od uboda komaraca. Kada god idete u šumu, umiješajte sebi 1 litru vode, malo klinčića, nasjeckajte metvicu i mentu i poprskajte sebi kožu ovim miksom. Niko vas neće napasti, jer ih ovaj miris izluđuje.

Imate li vi problema sa komarcima ovog ljeta? Da li ste osjetljivi na ubod i da li vas često ubadaju?

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće