Ispiši ovu stranicu

Savjet vozačima: Ne putujte u najtoplijem dijelu dana

Auto-moto savez Republike Srpske savjetuje vozačima da zbog visoke temperature vazduha ne putuju u najtoplijem dijelu dana već da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim poslijpodnevnim časovima.

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano, a u Federaciji BiH je zbog vjerskog praznika Kurban-bajrama do ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Izmjene u redu vožnje aktuelne su na putnim pravcima LJubinje-Trebinje, Crna Rijeka-Bjelajce, Tedin Han-Križ /granica sa FBiH/, na području Šamca, gdje se u Tišini gradi pješačka staza, Brčkog u kojem se u naselju Ilićka gradi kružni tok, te na području Banjaluke, Doboja, Vlasenice, Prijedora, Broda, Kotor Varoša, na putevima Drinjača-Milići-Vlasenica, Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog klizišta, jednom trakom, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde.

U FBiH radovi se izvode u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a u funkciji su alternativni pravci.

Aktuelne su i sanacije mostova u mjestu Semizovac na dionici Sarajevo-Tuzla preko rijeke Ljubine, u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu.

I dalje su aktuelni radovi u tunelu kod Zenica zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće