Ispiši ovu stranicu

Stakla na autu ćete odlediti za nekoliko sekundi – uz ovaj trik

Ovaj fantastičan savjet posebno će vam biti koristan ujutro kada jurite na posao, a vani je toliko hladno da jedva čekate ući u automobil, upaliti grijanje i zagrijati promrzle prste

Radi se o spreju za odleđivanje koji možete napraviti kod kuće, za nekoliko minuta. Spasit će vas od mukotrpnog struganja. Sve što trebate napraviti je našpricati tom tekućinom stakla i led će se otopiti.

Znači, ako pri ruci nemate sprej za odleđivanje stakala na automobilu, posegnite za medicinskim alkoholom i vodom. Ulijte ih u bocu s raspršivačem u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode), promućkajte, i to je to.

Dobro bi bilo da jednu takvu bocu imate u kući, a jednu u automobilu.

Dio tekućine možete uliti i u minijaturnu bocu s raspršivačem i držati je u torbici ili džepu od jakne – kako bi stakla mogli odlediti i kada se vraćate kući s posla ili ako ste “zaglavili” negdje pa su se stakla ponovno zaledila. To je posebno korisno ako ste u gradu, a zaledi vam se brava na vratima od automobila. Naime, ova tekućina pomaže i u tom slučaju.

Dodatni savjeti:

Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.
Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.
Stavite karton na stakla. Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće