Ispiši ovu stranicu

Med, bijela riža, žestoki alkohol i so samo su neke od namirnica koje nemaju rok trajanja

Mnoge namirnice nemaju rok trajanja i sigurne su za konzumiranje u bilo kojem trenutku.
Jedna od namirnica koja nema rok trajanja je med i možete ga konzumirati bez obzira na to da li je promijenio boju ili se kristalizirao. Nije nepoznanica da arheolozi u drevnim egipatskim grobnicama pronalaze hiljadama godina stare medove koji su još uvijek jestivi.
Jabučni ocat ima brojne zdravstvene koristi, prirodni je lijek protiv bolova, odlično sredstvo za čišćenje i također je jedna od namirnica koja nema rok trajanja. Rok trajanja nema ni kukuruzni škrob uz preduvjet da ga čuvate u zatvorenoj posudi i na hladnom mjestu.
Ilustracija: Shutterstock
Pokvariti se ne može ni so koji bez obzira na to koliko stoji ne gubi svježinu, kao ni šećer uz preduvjet da ga držite na suhom mjestu kako se zbog vlage ne bi stvrdnuo.
Osušene mahunarke također nemaju rok trajanja, a dobra stvar je da bez obzira na to koliko dugo stoje ne gube svoju nutritivnu vrijednost.
Votka, rum, viski i žestoka pića također se ne mogu pokvariti. Jedini uvjet je da ih ne otvorite, jer zbog oksidacije mogu izgubiti okuse i strukturu. Osim toga, rok trajanja nemaju ni bijela riža, ekstrakt vanilije i javorov sirup.
Pročitano 185 puta