Ispiši ovu stranicu

Soda bikarbona je čudo: Ovo su trikovi sa sodom koje bi svaka žena trebala znati

Ovaj jednostavni proizvod je svima dostupan i on je univerzala.

Pored toga što nam može biti od velike koristi u domaćinstvu, veoma je koristan i za druge stvari. Poznato je također svima da ga domaćice u cijelom svijetu koriste, a danas smo spremili jednu listu trikova koji su veoma popularni.

Prirodni dezodorans- soda bikarbona je odlična zamjena za dezodorans koji već koristite, a vodi se rasprava o šteti dezodoransa koji čini našem tijelu, pa zbog toga trebate znati da je soda prirodna alternativa. Možete je pomiješati sa nekoliko kapi esencijalnog ulja po vašem izboru, a nakon toga rastvorite u vodi, ili sipajte u sprej bocu.

Gorušica i piling- osloboditi će vas neugodnog osjećaja, a samo trebate pomiješati pola male kašike sode bkarbone u pola čaše vode, a nakon toga i popijte. Odlična je za neke nesavršenosti kao što su to bore ili mitiseri na vašoj koži, te također razne fleke. Sve što trebate uraditi jeste da rastvorite u vodi veću količinu sode, a nakon toga dodajte esencijalno ulje po vašem izboru, pa protljajte na vašu koži i sve je gotovo.

Kosa- pomoći će vam što se tiče rasta kose, a koristiti ćete plastičnu flašu gdje ćete pomiješati sodu i vodu u odnostu 1:3. Količina također može varirati prema dužini kose, a zbog toga ako imate dužu kosu, onda možete pomiješati 3 kašike sode sa 9 kašika vode. Smjesu možete staviti na vlažnu ili suhu kosu da djeluje tri minute. Kada to prođe, onda isperite kosu sa toplom vodom i pomiješajte jedan dio jabukovog sirćeta sa četiri dijela vode. Nakon toga ćete ubaciti malo esencijalnog ulja kako bi imalo ljepši miris i ponovo isperite vašu kosu. Nakon nekoliko tretmana ćete primjetiti da vam kosa brže raste.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće