Ispiši ovu stranicu

Želite smršati, ovu namirnicu odmah uvrstite u doručak

Studija objavljena u američkom časopisu "Journal of Clinical Nutrition and the International Journal of Obesity" utvrdila je da oni koji za doručak jedu jaja, za osam sedmica smanjit će tjelesnu težinu za 65 posto više nego što će u tome biti uspješni oni koji ne doručkuju ovu namirnicu

Koliko ste puta do sada čuli kako je doručak najvažniji obrok u danu!? Meutim, pretrpavanje tanjira nezdravim namirnicama pogoršat će prehranu i udaljiti vas od krajnjeg cilja, a to je – gubitak suvišnih kilograma.

Ipak, jedan protein najpogodniji je za mršanje, pokazala su istraživanja, a radi se o jajima.

Studija objavljena u američkom časopisu "Journal of Clinical Nutrition and the International Journal of Obesity" utvrdila je da oni koji za doručak jedu jaja, za osam sedmica smanjit će tjelesnu težinu za 65 posto više nego što će u tome biti uspješni oni koji ne doručkuju ovu namirnicu.

Dijetetičarka Alyssa Pike tvrdi kako bi doručak trebale činiti namirnice bogate vlaknima i proteinima jer one tijelo drže sitim tokom cijelog dana.

Takav doručak čine jaja i avokado ili hljeb od cjelovitih žitarica.

- Ono što jaja čini najboljom namirnicom za doručak je njihovo bogatstvo u proteinima - tvrdi dr. Caroline Apovian i napominje da jaja sadrže 180 kalorija, a 14 grama proteina.

Osim toga, jaja obiluju i vitaminom B12, riboflavinom, selenom i vitaminom A.

Izvor:   Faktor

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće