Ispiši ovu stranicu

Patite od mučnine na putovanjima: Evo koje namirnice morate imati pri ruci

Može da se javi u vozilu u pokretu: automobilu, autobusu, avionu ili na brodu

Vožnja može da učini da vam ljetni odmor bude prava noćna mora. Kad krećete na put, a imate problema s vožnjom, važno je da znate kako da se izborite sa mučninom i ne dozvolite da vam pokvari odmor.

Ulje nane i đumbira ublažit će vam mučnine, a tokom vožnje nemojte da čitate nego gledajte kroz prozor. Važno je da se mučnina spriječi prije putovanja.

Može da se javi u vozilu u pokretu: automobilu, autobusu, avionu ili na brodu. Te mučnine, koje nerijetko prate putovanja, a najviše znaju mučiti najmlađe, najbolje je riješiti - đumbirom. Narendajte ga i pojedite svježeg pola sata i četiri sata prije putovanja, i to oko pola kašičice.

U ublažavanju i olakšavanju tegoba na putovanju pomoći će vam i aromaterapija. Uz eterična ulja nane, lavande, eukaliptusa i đumbira, umirit ćete mučnine i uživati u svakom trenutku godišnjeg odmora.

Stavite kap ulja od nane na kockicu šećera i lagano rastopite u ustima ili kapnite dvije kapi eteričnog ulja đumbira ili eukaliptusa na maramicu te polagano udišite. Ipak, prije oralnog uzimanja eteričnih ulja, posavjetujte se sa stručnjacima. Osim što ublažavaju mučnine na putovanjima, eterična ulja podižu i koncentraciju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće