Ispiši ovu stranicu

Trošite više struje i uništavate odjeću

Greška koju svi pravimo pri pranju veša

Pranje veša, uglavnom, ne doživljavamo kao neku veliku filozofiju, no znate li da čak i tu postoji mjesto za grešku koja može oštetiti vaš budžet, ali i odjeću? Naime, riječ je o količini praška koju upotrebljavamo, a s kojom često nesvjesno pretjeramo. Ukoliko ste jedna od ovih osoba, trebate znati da višak praška na odjeći može ostaviti mrlje, ali i začepiti odvode, što dovodi do toga da mašina troši više struje nego inače.

– Prije svega je važno naglasiti da više deterdženta ne znači da će vaš veš biti bolje opran. Ljudi koji misle tako neumorno sipaju prašak, a tako samo oštećuju odjeću i mašinu – trdi jedan od specijalista za veš iz kompanije “Clorox”.

Naime, iz ove kompanije ističu da su za dobro pranje veša ključna tri elementa: temperatura vode, cetrifuga kao i kombinacija deterdženta i omekšivača. Tek kada su ta tri elementa usaglašena, pranje veša je ekonomično i pametno.

– Izaberite program sa dužim i dodatnim ispiranjem. Što se praška tiče, važno je da je kvalitetan. Moguće je da u uputstvu piše da koristite više deterdženta nego što je potrebno, a to ćete znati ukoliko se veš jako pjeni još u ciklusu pranja. U tom slučaju pokušajte da na amalaži pronađete informaciju o najmanjoj preporučenoj količini praška. Ako taj podatak nije navede, jednostavno smanjujte količinu dok ne dođete do idealne mjere – savjetuju iz ove kompanije.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće