Ispiši ovu stranicu

Zašto je aktivni ugalj dobar za izbjeljivanje zuba

Svi znamo da je aktivni ugalj veoma efikasan u uklanjanju nečistoće iz vode, ali ovo su razlozi zašto je efikasan u uklanjanju žutih mrlja na zubima.

Aktivni ugalj ima prirodne ljepljive osobine i lako apsorbuje tanine (krivce za bojenje zuba) kao što su čaj, vino (posebno crno vino), kafa i tako ih sve otkloni kada ispljunete.

Aktivni ugalj je antibakterijsko i antigljivično sredstvo. Apsorbuje bakterije, toksine i teške metale u ustima za svjetliji i zdraviji osmijeh. Aktivni ugalj je dostupan u obliku praha i obliku kapsule, a može se koristiti u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima koji izbjeljuju zube.

1. Aktivni ugalj i pasta za zube

Pomiješajte 1/4 kašičice aktivnog uglja sa 1 kašičicom vaše redovne paste za zube.
Koristite ovu mješavinu da operete zube kao i obično. Isperite vodom i redovno ponavljajte postupak ili možete umakati zubnu četkicu u aktivni ugalj i prati zube normalno.

2. Aktivni ugalj i so

Pomiješajte 1/4 kašičice uglja sa 1/4 kašičice morske soli.
Koristite ovu mješavinu da operete zube.

Ponavljajte postupak 2 puta nedjeljno. Ovo je jako efikasna mješavina za izbjeljivanje zuba ali je ne treba koristiti često jer so nije dobra za desni.

3. Aktivni ugalj sa sodom bikarbonom

Pomiješajte jednake količine aktivnog uglja i sode bikarbone.
Mokru četkicu za zube umočite u smjesu.
Perite zube nježno 2 – 3 minuta.
Dobro isprati.
Ponavljajte najmanje 3 puta nedjeljno.

Da li je aktivni ugalj bezbjedan za bijeljenje zuba? Da, aktivni ugalj se može bezbjedno koristiti za izbjeljivanje zuba.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće