Ispiši ovu stranicu

NE TROŠITE UZALUD SVOJ NOVAC NA PEDIKIR: SA SAMO DVA SASTOJKA KOJA SIGURNO IMATE U SVOJOJ KUHINJI, VAŠA ĆE STOPALA IZGLEDATI SAVRŠENO

Ide ljeto, dolaze dani koje ćemo provoditi na plaži noseći sandale, i stoga je pravo vrijeme da sredite svoje pete na nogama. Problem sa popucalim petama imaju mnogi, a toj problematici doprinose mnogi faktori, kao što je loša obuća, nedovoljan unos vode, loša higijena, nepravilna dijeta i slično.

U današnje vrijeme je teško naći vremena za pravilnu higijenu i njegu stopala. Ipak mi vam nudimo recept uz čiju upotrebu će vaše pete biti kao nove. Sve što vam je potrebno za taj recept je : prašak za pecivo( tri kašike) i mlijeko( četiri male šolje)

Postupak je sljedeći: Zagrijte mlijeko pa ga izlijte u posudu u koju možete staviti stopala, zatim sipajte prašak za pecivo, ali budite oprezni sa temperaturom mlijeka, da ne bude previsoka.

Držite stopala u toj mješavini 10 minuta a zatim stopala saperite mlakom vodom i temeljito osušite. Ovaj postupak radite svaki dan i to nekoliko sedmica, a rezultat će biti meka o glatka stopala i pete. Osim ovoga, trudite se da u sebe unosite dovoljne količine vode kao i dovoljno vitamina A.

Izvor: Viralnodanas.info

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće