Ispiši ovu stranicu

Google: Ažurirajte Chrome odmah!

Kompanija je pozvala korisnike da odmah ažuriraju Chrome pregledač interneta zbog propusta, koji je otkriven i bio je tu od Chrome premijere!

Sigurnosni eksperti kompanije Google pozvali su sve korisnike Google Chrome-a da odmah instaliraju najnoviju Chrome v 72.0.3626.121 verziju pregledača. Chrome se obično ažurira sam od sebe, ali u ovom slučaju mora da bude ažuriran ručno, jer je otkriven propust, koji je tu još od premijerne Chrome verzije i postoje dokazi da su ga hakeri iskorišćavali, nakon što su ga otkrili.

Pročitajte i ovo: Pomračenje Chrome pregledača

Problem kodnog imena CVE-2019-5786 nastaje u menadžmentu memorije Chrome FileReader funkcije. Jedan od glavnih inženjera Google kompanije zaduženih za bezbednost Chrome platforme na svom Twitter nalogu okačio je poruku: “Odmah ažurirajte svoj Chrome. Zaista, već ovog minuta!“.

Hakeri su iskorišćavali ovaj propust tako što su inicirali maliciozne kodove kroz “vata“ u sistem, koja je ostavljao taj propust, zajedno sa Flash plugin-om. Chrome je potrebno ažurirati na Mac, Linux, Windows, Android, iOS i Chrome OS sistemima.
Dakle, ako koristite Chrome - ažurirajte ga odmah!

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće