Ispiši ovu stranicu

POČNITE ODMAH: 4 PRAVILA UZ KOJA ĆETE NAJBRŽE VRATITI FORMU NAKON PRAZNIKA

Evo, prošla je i Nova godina, što znači da je idealno vrijeme da se nakon svih slatkiša, pića i ostalih kalorijskih bombi polako okrenemo pripremanju svoje linije za neka toplija vremena.

Ako ste kao novogodišnje obećanje donijeli odluku da ćete od 2019. godine zdravije jesti i vježbati, donosimo vam nekoliko osnovnih pravila kojih se trebate držati kako bi transformacija bila što uspješnija.

Uključi se u bilo koju rekreacijsku grupu

Teretane zvuče izvrsno, no ako tamo ideš samo zato što idu i one zgodne cure s Instagrama, bolje je da novce uložiš u nešto drugo. Zašto? Zato jer ti je na početku tvog fitness putovanja potreban neko ko će te usmjeriti i ko će ti biti početna motivacija kako ne bi brzo odustala. Primjerice, možeš potražiti klubove koji imaju rekreacijske grupe koje vode profesionalni treneri jer će ti oni savjetovati kako neku vježbu trebaš izvoditi, kojim tempom i koliko dugo jer je 5 pravilno izvedenih sklekova učinkovitija vježba nego njih 10 u nepravilnom položaju. Uz to, ostali članovi grupe vjerojatno imaju isti cilj kao ti pa te mogu motivirati da nastaviš u trenucima kad poželiš odustati. Bez obzira na to preferiraš li cardio ili bodyweight vježbe, većina grupa funkcionira tako da kombiniraju obje tehnike radi bržeg mršavljenja, ali i ljepšeg oblikovanja mišića.

Ukloni apsolutno sve slatkiše

Rijetko koja osoba ima snagu oduprijeti se čokoladi ili keksima nakon nekoliko dana provedenih bez slatkiša. Zato sve proizvode koji sadrže rafinirani šećer trebaš maknuti iz svog vidnog polja ili, još bolje - podijeliti ih. Naime, bez obzira na to koliko si napredovala, nakon tri dana zdrave prehrane nećeš moći odoljeti čokoladi koja te mami iz ladice. Umjesto toga, na vidljivo mjesto stavi voće i zdjelicu s orašastim plodovima za kojima ćeš posegnuti u trenucima kad te uhvati kriza.Integriraj proteine - izbaci rafinirane ugljikohidrate

Do sad si vjerovatno 1000 puta čula da su ugljikohidrati loši za tebe ako želiš smršavjeti. No to je potpuno pogrešna tvrdnja jer su loši samo rafinirani ugljikohidrati poput bijelog šećera, bijelog brašna i kruha, tjestenine... I voće i povrće sadrže ugljikohidrate, samo što sadrže one koji su našem tijelu potrebni, a ne štetni, prenosi Miss7. Izbjegavaj izlaskeProšli su božićni domjenci i novogodišnje slavlje pa je sada idealan trenutak da staneš na loptu s izlascima. Iako to svima nama teško pada, znaš i sama da 3 pića mogu imati kalorijsku vrijednost jednog dobrog ručka. No, osim što su nezdrava, također neće zasititi nego ćeš nakon njih biti još gladnija pa postoji velika šansa da ćeš završiti na obližnjem fast food kiosku. Zato barem prvih 6 tjedana smogni snage i propusti nekoliko izlazaka koji uključuju odlaske u klubove i slične lokacije za koje znaš da će te dovesti u iskušenje. Ako ste zbilja odlučili dovesti svoje tijelo u top formu, vjerujemo da ova pravila neće predstavljati problem!(Hayat)

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće